Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Star Wars» blir utsatt

Men ikke så lenge som fryktet.

 BEKREFTET:  Nå er premieredatoen for den nye «Star Wars»- filmen endelig bekreftet. Bildet er fra «Star Wars: Episode II - Attack of the Clones». Foto: Stella Pictures
BEKREFTET: Nå er premieredatoen for den nye «Star Wars»- filmen endelig bekreftet. Bildet er fra «Star Wars: Episode II - Attack of the Clones». Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Rykter om den kommende «Star Wars»-filmen har flommet over i mediene den siste tida, spesielt har det vært mye spekulert i om filmen henger bak tidsskjema.

Hollywood Reporter har tidligere skrevet at produksjonen har vært svært forsinket og har vært under sterkt press for å rekke planlagt premieredato, som opprinnelig var tenkt til sommeren 2015.

Ifølge kilder med tilknytning til filmen skal produsent Kathleen Kennedy og flere fra produksjonen ha bedt Disney om å utsette premieredatoen til 2016.

Disney-sjefen Robert Iger skal på sin side ha vært fast bestemt på å få ut filmen i 2015.

Offisell premieredato I går kveld satte Lucasfilm og Disney endelig en stopper for rykteflommen, og bekreftet den offisielle premieredatoen for den kommende filmen «Star Wars: Episode VII». Det blir i 2015, men senere på året enn først planlagt.

Den offisielle datoen blir 18. desember i USA.

- Vi er glade for å kunne dele den offisielle premieredatoen for «Star Wars: Episode VII», som ikke bare vil plassere oss i en høytid der mange går på kino, men som også vil gi våre ekstraordinære filmskapere den tida de trenger for å levere en sensasjonell film, sa Alan Horn i Walt Disney Studios, ifølge Hollywood Reporter.

Skuespillerrykter De to siste filmene i «Star Wars»- serien, Episode VIII og Episode IX, er opprinnelig også planlagt med premieredato om sommeren. Det er usikkert om også disse vil få premieredato i desember.

Hittil er ingen skuespillere offisielt bekreftet, selv ikke de antatte kandidatene Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher.

Tidligere har det også gått rykter om at Disney ønsker skuespillerkjekkasene Zac Efron og Ryan Gosling i den nye «Star Wars»-filmen.