Star Wars-fansen over seg av begeistring for «Rogue One»

«Dette er kanskje den aller beste «Star Wars»-filmen!»

FULLE AV LOVORD: Fansen ser ut til å elske den nye filmen «Star Wars: Rogue One». Filmen har premiere i Norge 13. desember. FOTO: Filmweb
FULLE AV LOVORD: Fansen ser ut til å elske den nye filmen «Star Wars: Rogue One». Filmen har premiere i Norge 13. desember. FOTO: FilmwebVis mer

(Dagbladet): 10. desember hadde den nye Star Wars-spinoffen «Star Wars: Rogue One» førpremiere i USA, og fansen ser ut til å elske den.

De første anmeldelsene vil ikke bli å lese før filmen har verdenspremiere 13. desember, men de som allerede har sett den ser ut til å være begeistret.

Nettsamfunnet Twitter flommer over av meldinger med lovord.

«Forrige gang jeg elsket en «Star Wars»-film så mye som «Rogue One», var i 1977», skriver Star Trek-stjerna Will Wheaton, og referer til året den første filmen kom ut.

«Jeg så nettopp «Rogue One». Jeg må bare si det... dette er kanskje den aller beste «Star Wars»-filmen!», skriver en annen, mens en tredje følger opp med «Så mye jubel i løpet av filmen. Publikum elsket den».

Stjele planene for Dødsstjernen

Gareth Edwards har regien på den nye filmen, som ifølge filmskaperne tar for seg den strabasiøse og umulige ferden til en gjeng rebeller som ønsker å stjele planene for Dødsstjernen.

Handlingen foregår i tidsrommet mellom filmene «Star Wars Episode III: Sithene tar hevn» og «Star Wars Episode IV: Et nytt håp».

På rollelista står kjente navn som Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Forest Whitaker og Mads Mikkelsen.

Kan forklare «plott-hull»

Mikkelsen har rollen som Galen Erso, som ut fra traileren å dømme jobber på nettopp Dødsstjernen mot sin vilje. I et intervju med Huffington Post nylig, kan Mikkelsen ha avslørt hvordan Luke Skywalker klarer å ødelegge den enorme, runde drapsmaskinen Dødsstjernen i «Star Wars Episode IV: Et nytt håp» fra 1977.

Mange har undret seg over at Skywalker så tilsynelatende enkelt klarer å ødelegge det høyteknologiske, futuristiske supervåpenet. Enkelte har ment at det er et av de største «plott-hullene» i hele «Star Wars»-universet, skriver Huffington Post.

På spørsmål om karakteren hans Erso kan ha ødelagt supervåpenet svarer nemlig en lattermild Mikkelsen:

- Jeg mener vi burde kreditere karakteren min for flere ting. Jeg mener, jeg skapte problemet (med Dødsstjernen, journ. anm.), men jeg er også del av problemløsinga.

SPINOFF: Handlingen foregår i tidsrommet mellom originalfilmene «Star Wars Episode III: Sithene tar hevn» og «Star Wars Episode IV: Et nytt håp». FOTO: Filmweb
SPINOFF: Handlingen foregår i tidsrommet mellom originalfilmene «Star Wars Episode III: Sithene tar hevn» og «Star Wars Episode IV: Et nytt håp». FOTO: Filmweb Vis mer

Rekord

Da «Star Wars: The Force Awakens» hadde premiere rundt juletider i fjor slo den publikumsrekorder over hele verden.

På bare 12 dager ble «Star Wars: The Force Awakens» den filmen i verden som raskest har spilt inn en milliard dollar.

Filmen møtte enorm begeistring fra publikum, men enkelte anmeldere var ikke like begeistret.

Dagbladets anmelder ga filmen et lunkent terningkast tre. Han mente at regissøren var så opptatt av å hedre gamle minner at han glemte å skape nye.

Tre filmer på vei

I februar ble det kjent at også innspillingen av «Star Wars: Episode VIII» er i gang. Den har planlagt premiere i desember neste år.

«Star Wars»-universet ble skapt av regissør og manusforfatter George Lucas i 1977 da den første filmen ble utgitt.

Til sammen har sju Star Wars filmer sett dagens lys, og hele fem nye er på vei. Lucas planla ni filmer da han skrev den første i 1977.

Usikker på hvilken rekkefølge du skal se filmene i? Les om Star Wars Machete Order hos t3.com.