«Star Wars»-komponist med overraskende innrømmelse: - Har ikke sett filmene

- Ikke noe jeg er spesielt stolt over. 

PRISBELØNT: 84-år gamle John Williams har for mange blitt synonymt med virkelig heroisk og majestetisk filmmusikk. Han jobber ofte sammen med Steven Spielberg, men er kanskje aller mest kjent for filmmusikken i Star Wars-filmene.  FOTO: NTB Scanpix
PRISBELØNT: 84-år gamle John Williams har for mange blitt synonymt med virkelig heroisk og majestetisk filmmusikk. Han jobber ofte sammen med Steven Spielberg, men er kanskje aller mest kjent for filmmusikken i Star Wars-filmene.  FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

,(Dagbladet): «Star Wars»-filmene har blitt en av tidenes mest ikoniske science-fiction-univers og filmmusikken, komponert av John Williams, må være en av de mest velkjente noensinne.

Mannen som står bak filmenes temalåter har imidlertid selv aldri sett filmene, røper han i et intervju med The Daily Mirror.

- Jeg unnlot å se dem. Jeg har aldri sett «Star Wars»-filmene og det er sant, sier han, og forklarer til nettstedet at når han først er ferdig med noe så går han videre.

Når han er ferdig med musikken til en film, så har han og medarbeiderne, levd, dubbet og gjort opptak til filmene slik at de rett og slett ikke har lyst til å se filmen de jobber med, forteller han.

- Jeg har ikke behov for å gå på kino og se på den. Kanskje noen synes det er rart, eller så hører de på opptakene av musikken min veldig sjeldent, sier Williams og legger til:

- Det er noe jeg ikke er spesielt stolt over. Det må jeg si, men det er også en del av det faktum at jeg er ferdig med Star Wars nå. Jeg jobber med Steven Spielbergs nye film og vil derfor ikke høre på ny musikk eller se filmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer