Star Wars-regissør brakk ryggen

Prøvde å hjelpe Harrison Ford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke bare veteranen Harrison Ford som gir alt når det spilles inn en oppfølger til tidenes mest ikoniske romopera, «Star Wars».

I et intervju på «The Daily Show» med avtroppende vert Jon Stewart avslørte regissør J.J. Abrams i forrige uke at han faktisk brakk ryggen under innspillingen av «The Force Awakens».

Saken er blant annet omtalt av Vanity Fair.

Ulykken skal ha skjedd da Abrams rykket til for å hjelpe Ford, som i sin rolle som rompiraten Han Solo fikk foten i klem da hydraulikken på inngangsdøra til det ikoniske romskipet Millennium Falcon sviktet.

Fords skade er tidligere omtalt og utsatte filminnspillinga i to uker. Dette er før Fords mye omtalte kræsjlanding med fly i vår.

- Fyren er en ekte superhelt. Han burde vært utstyrt med Marvel-logo. Da den hydrauliske døra gikk ned lå han der med ankelen vridd i nitti grader, og slo likevel vitser, forteller Abrams.

- Jeg rykket til for å løfte døra - fordi det er en sånn fyr jeg er - og da hører jeg det knekker i ryggen. Hos legen et par dager senere fikk jeg beskjed om at ryggen var brukket. Et par uker senere gikk jeg fortsatt med korsett, og Ford sprintet forbi meg som det supermennesket han er, forteller regissøren.

Også de andre hovedrolleinnehaverne fra den klassiske Star Wars-trilogien er med i den nye filmen, som har premiere til jul og fortsetter historien der «Return of the Jedi» (1983) slapp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer