Star Wars-salget åpnet: Oslo kino beklager sein beskjed til fansen

Stort påtrykk i billettlukene.

(Dagbladet): I natt har hundrevis av personer overnattet i køen utenfor billettsalget på Colosseum kino, etter at The Walt Disney Company søndag kveld annonserte at salget til den nye Star Wars-filmen ville åpne klokka 09 mandag.

Umiddelbart startet folk å legge seg i kø for å sikre seg de mest attraktive plassene til premierevisningen. 550 billetter ble solgt i løpet av noen minutter.

Onsdag den 16. desember klokka 10.00 - to dager før premieren i USA - får europeiske kinoer vise «The Force Awakens» første gang.

Beklager kort frist Cathrine Kanck-Vårdal i The Walt Disney Company Nordic sier beslutningen om å annonsere billettsalget brått en søndag ettermiddag ikke er hennes.

- Det er en strategi som kommer fra høyeste hold. Her er Norge en del av en global lansering der man starter billettsalget likt i hele verden. Det er en krevende operasjon, sier hun.

Oslo kino publiserte i går en beklagelse for den korte fristen.

« Vi har naturligvis forståelse for at dette er informasjon som kommer sent. Dette beklager vi på det sterkeste, men ber om forståelse for at det måtte bli sånn denne gangen og at dette ikke er noe vi kunne styre», skriver Oslo kino.

Første på ti år Også filmplakaten og flere korte, nye snutter fra filmen er sluppet i natt. Og så snart alle som hadde stått i kø i natt og i dag tidlig hadde fått sine billetter, ble det åpnet for å reservere kinoseter på nett.

Etter den aller første 10-visningen 16. desember vil Oslo-kinoene sette opp visninger fortløpende hele dagen. Gjennom helga 18-20. desember vil det gå i ett med «The Force Awakens» både i den todimensjonale og tredimensjonale varianten av filmen.

De eneste Star Wars-frie kinoene blir Gimle og Victoria, opplyser Kristin Berg i Oslo kino.

«The Force Awakens» er den første nye Star Wars-filmen siden «Revenge of the Sith» i 2005, den første der handlingen utspiller seg etter den klassiske trilogien som kom mellom 1977 og 1983, og den første etter at Star Wars-skaperen George Lucas ga slipp på franchisen og solgte den til Disney-konsernet.

Stor interesse Det ført til enorm interesse for filmen, som regisseres av J.J. Abrams. Han har også skrevet manus, basert på et utkast av «Toy Story 3»-forfatter Michael Arndt, sammen med Lawrence Kasdan som i sin tid også skrev «Imperiet slår tilbake» (1980) og «Jediridderen vender tilbake» (1983).

Flere av skuespillerne fra originaltrilogien har latt seg overtale til å gyve løs på en ny runde - inkludert Carrie «Prinsesse Leia» Fisher, Harrison «Han Solo» Ford og Mark «Luke Skywalker» Hamill.

Sistnevnte er dog helt fraværende på filmplakaten, noe som har ført til spekulasjoner om at seriens sentrale protagonist ikke vil dukke opp før i en senere film.

Disney har planer om ytterligere to filmer langs Star wars-franchisens hovedakse, i tillegg til en rekke filmer som følger sidespor og bifigurer i historien.

HER ER DEN: Filmplakaten i all sin prakt, med nye helter og skurker - samt Leia og Han Solo. Men ingen Luke Skywalker.
HER ER DEN: Filmplakaten i all sin prakt, med nye helter og skurker - samt Leia og Han Solo. Men ingen Luke Skywalker. Vis mer