Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Star Wars»-scenen du bør være på utkikk etter

Blått blod besøkte filmsettet i 2016.

NY «STAR WARS»-FILM: Rey utforsker jedi-kreftene sine sammen med Luke Skywalker i «Star Wars: The Last Jedi». Video: Lucasfilm. Vis mer Vis mer Vis mer

(Dagbladet): «Star Wars: The Last Jedi» har Norges-premiere i dag, og det foreløpig siste kapittelet i stjernesagaen scorer jevnt over svært gode kritikker.

Samtidig ryktes det om flere godt kjente fjes som skjuler seg under enkelte av de berømte, hvite stormtrooper-kostymene, skriver The Telegraph.

To av dem er verdens mest berømte brødre, prins William og prins Harry. De spilte inn scener tilbake i april 2016, fortalte skuespiller John Boyega, som spiller rebellen Finn, i november til BBC Radio.

Fiendtlig kontakt

Men du må følge godt med for å få et glimt av hvem som er hvem. Stormtroopers er som kjent bakkestyrkene til Emperiets enorme klonehær, og alle ser kliss like ut, men to av klonene skal altså ha blått blod i følgende scene:

BESØKTE SETTET: Prins Harry og prins William besøkte berømte Pinewood studios våren 2016. Foto: AP / NTB Scanpix
BESØKTE SETTET: Prins Harry og prins William besøkte berømte Pinewood studios våren 2016. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

I «Star Wars: The Last Jedi» skal de to representantene for Det britiske kongehuset være å se sammen et kobbel av andre Stormtroopers som kommer i fiendtlig kontakt med Finn og den nye karakteren DJ, spilt av Benicio Del Toro.

Idet de to rebellene Finn og DJ forsøker å snike seg usett om bord et av romskipene til det onde Emperiet, møter de på potensielt dødelige utfordringer. To av dem som er utstyrt med lasergevær og gjør livet surt for heltene våre skal altså være to prinser i 30 åra.

Tom Hardy og Take That

«Se opp for gruppen av Stormtroopers som flankerer Finn og DJ», skriver The Telegraph. Ifølge Boyega er to av dem prins Harry og William. I den samme scenen skal også skuespiller Tom Hardy og musiker Gary Barlow fra boybandet Take That gjemme seg under hvite plastrustninger.

Et avslørende element, som kan gjøre det lettere å skille dem fra røkla, er prinsenes vertikale utstrekning: William er nærmere 190 centimeter og Harry like under. Lykke til!

Suksess

«The Last Jedi», regissert av Rian Johnson, starter umiddelbart etter forgjengeren «The Force Awakens», som kom ut for to år siden.

PÅ PREMIERE: Prins William og Harry på gårsdagens Star Wars-premiere. Foto: NTB Scanpix
PÅ PREMIERE: Prins William og Harry på gårsdagens Star Wars-premiere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«The Force Awakens» ble en massiv suksess, og satte kinorekorder verden over. Filmen fikk også mye bra anmeldelser.

Nettstedet Rotten Tomatoes anslår at 93 prosent av totalt 374 anmeldelser var positive. I tillegg ble den nominert til fem Oscar-priser.

«The Last Jedi» er foreløpig ikke noe dårligere, og innehar også en score på 93 prosent på kritikertorget Rotten Tomatoes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling