«Star Wars»-skuespiller med kritikk mot George Lucas

Likte ikke digital-endringer.

KRITISK: «Star Wars: Episode VII»-skuespiller Oscar Isaac skulle helst sett at den opprinnelige «Star Wars»-trilogien forble uberørt av digitale effekter.
KRITISK: «Star Wars: Episode VII»-skuespiller Oscar Isaac skulle helst sett at den opprinnelige «Star Wars»-trilogien forble uberørt av digitale effekter.Vis mer

Den guatemalsk-amerikanske skuespilleren Oscar Isaac  (kjent fra «Inside Llewyn Davis») er veldig glad i «Star  Wars»-filmene.

Samtidig er han også hentet inn som skuespiller i regissør J.J.  Abrams' kommende «Star Wars: Episode VII».

Når Huffington Post spør ham hva han synes om de  digitale endringene og tilleggene George Lucas har gjort med den opprinnelige «Star Wars»-trilogien, svarer Isaac  dermed med den typen miks av kritikk og diplomati som  nødvendigvis må oppstå når man har én fot i begge leire.

Ifølge skuespilleren setter en del av ham pris på at  Lucas ikke bryr seg om folk blir sinte.

- Som kunstner, liksom, han har laga driten, så hvorfor  kan han ikke gjøre hva farsken han vil med den?

- Mindre interessant
Samtidig, fra fan-perspektivet ser ting veldig  annerledes ut.

- Jeg vil mye heller gå tilbake og se den gamle  versjonen, fordi den er et produkt av sin tid. Den viser hva man gjorde med det man hadde, og det er det som  gjorde filmen så fantastisk, sier Isaac.

- Å gå tilbake og lirke inn nye ting gjør det ikke mer  interessant for meg som seer. Det gjør det mindre  interessant, men jeg kan ikke klandre ham for å ha gjort det.

Det var i slutten av april i år at Isaacs deltakelse i den kommende filmen ble kjent.

Foreløpig finnes det lite  informasjon om hva rollen hans innebærer, selv om det  ryktes at han kan være koblet til Han Solo.

- Hundrevis av stormtropper
Hemmelighetene rundt rollen hindrer ham imidlertid ikke i å prate om andre aspekter ved filmen.

Dette er andre gang i løpet av noen få dager at Isaac ytrer seg positivt om fysiske  spesialeffekter fremfor dataskapte visuelle effekter i  «Star Wars»-sammenheng.

For noen dager siden uttrykte han sin entusiasme til  Entertainment Weekly over at filmen har ekte kulisser og  skytes på film, ikke digitalt, samtidig som det finnes  «hundrevis av stormtropper på settet, hundrevis av  statister og alle skipene».

- Du ser det faktisk, det er helt ekte.

Det er ikke bare Isaac (forøvrig også klar for den nye miniserien fra «The Wire»-skaper David Simon) som gleder seg over denne  utviklingen etter forløper-trilogiens hang til  grønnskjerm-filming og digitale effekter.

Drone tok sett-bilder
Da en drone for et par uker siden fanget opp ferske  bilder av ikoniske skip som Milennium Falcon og X-Wing  fra «Star Wars: Episode VII»-settet spredte de seg kjapt  på nett, til generell entusiasme.

Isaacs misnøye med George Lucas' tukling med den  opprinnelige «Star Wars»-trilogien fra slutten av 70- tallet og begynnelsen av 80-tallet deles forøvrig av mange andre fans.

Flere av dem har nå påtatt seg store restaureringsprosjekter for å gjenskape HD-versjoner av den første filmen, «Star Wars: A New Hope», slik den så ut da den først gikk på kino i 1977.