«Star Wars»-stjerna: - Jeg nekter å tro at Luke Skywalker er borte

Skuespiller Mark Hamill har sin egen teori om hva som skjedde med rollefiguren hans i den siste «Star Wars»-filmen.

LUKE SKYWALKERS SKJEBNE: Mark Hamill har spilt Luke Skywalker i fem filmer i «Star Wars»-sagaen. Nå spekulerer han i hva som hendte med karakteren hans i den siste filmen. Video: Lucasfilm. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

​​ (Dagbladet): Da «Star Wars: The Last Jedi», den foreløpig siste filmen i sagaen, hadde premiere på kino i desember, var det særlig en scene som ble gjenstand for diskusjon.

NB: Dersom du ikke har sett «Star Wars: The Last Jedi», og ikke vil vite hva som skjer, ikke les videre.

JEDI: Mark Hamill er for mange mest kjent for rollen som «Luke Skywalker». FOTO: Lucasfilm
JEDI: Mark Hamill er for mange mest kjent for rollen som «Luke Skywalker». FOTO: Lucasfilm Vis mer

Etter å ha kjempet mot Kylo Ren i «Star Wars: The Last Jedi», forsvinner Luke Skywalker i løse lufta. Men selv om det ser ut til at karakteren er død, nekter skuespilleren å tro at dette er tilfelle.

- Jeg nekter å tro at han er borte, sier Hamill til BBC.

- Min teori er at han bare teleporterte til et annet sted og lot kappen sin bli igjen. Han teleporterte til en nudistkoloni. Det er det jeg håper på, sier han.

Ingen Oscar

«Star Wars: The Last Jedi» var nominert til fire Oscar i årets tildeling, men fikk ingen av dem. Før utdelingen uttalte Hamill seg også til BBC om nominasjonene.

- Det er hyggelig, men det er ikke derfor du gjør det. Du gjør det fordi du har en lidenskap for dette og det er også derfor du skal gjøre det. Ikke fordi du tror du kommer til å vinne masse priser, sier han.

Handlingen i «The Last Jedi», regissert av Rian Johnson, starter der forgjengeren «The Force Awakens» slapp.

Gode publikumstall

«The Force Awakens» ble en massiv suksess, og satte kinorekorder verden over. «The Last Jedi» gjorde det også svært bra på verdensbasis, men nådde ikke helt opp til den forrige filmen fra 2015.

I Norge trakk «The Force Awakens» hele 147 210 kinogjengere i åpningshelga, og ble vist for totalt 473 110 publikummere. Under åpningshelga for «The Last Jedi» i desember i fjor tok 118 722 publikummere turen til kinomørket.

Disney har tidligere varslet at de vil lage ytterligere tre «Star Wars»-filmer og en TV-serie som skal vises på Disneys egen streaming-tjeneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer