Star Wars-stjerner klare til angrep

SKYWALKER RANCH i California (Dagbladet): Den nye «Star Wars»-filmen slår til mot Norge snart, men regissør George Lucas tror ikke hans film vil spille inn like mye som «Spider-Man» gjorde denne helga - med 110 millioner dollar i omsetning.

Hayden Christensen og Natalie Portman er spente på mottakelsen av «Star Wars: Episode II - Klonene angriper», som ligger tettere opp til originalsagaen og er fylt med action.

Seint i går kveld norsk tid møtte Dagbladet skuespillerne Natalie Portman, Hayden Christensen og Samuel L. Jackson - og selvsagt regissør George Lucas og produsenten Rick McCallum - på Skywalker Ranch utenfor San Francisco. Det er her hele filmeventyret styres fra.

Noen timer tidligere fikk vi som noen av de første i verden se «Star Wars: Episode II - Klonene angriper» sammen med Christensen, Jackson og Lucas. Filmen slår til mot Norge 22. mai - og ja, vi kan fastslå at denne filmen er bedre enn «Star Wars: Episode I - Den skjulte trussel».

- Hører ikke på andre

Forventningene til filmen er eventyrlige. Den forrige var en skuffelse for så vel innbarkede fans som andre. Denne gang har Lucas lært av sine feil: Actionscener blåser deg av gårde, men romantikken mellom Anakin Skywalker (Hayden Christensen) og Padmé Amidala (Natalie Portman) burde ha fungert bedre.

- Jeg hører aldri på hva andre synes. Både den forrige og denne filmen er basert på ideer og manuskript jeg jobbet med for snart 30 år siden, sier Lucas til Dagbladet.

Hans femte «Star Wars»-film er imidlertid blitt langt bedre og mer underholdende enn den forrige, som den alltid frittalende Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) karakteriserte som «skuffende» og «kjedelig».

Forbereder slutten

George Lucas forteller at han jobber med den sjette «Star Wars»-filmen - og han er sikker på at den versjonen ikke blir det siste avsnittet i den nye trilogien.

- Men det blir den siste «Star Wars»-filmen fra min side, og den blir mørk. Veldig mørk, sier Lucas, som ser fram til å jobbe med mindre filmprosjekt.

Lucas, som økonomisk sett er den mest suksessfulle regissøren i filmverdenen sammen med sin nære venn Steven Spielberg, inviterte pressen til fest på ranchen sin etter filmvisningen. Lucas har en personlig formue på over 20 milliarder kroner etter den enorme suksessen med «Star Wars» opp gjennom åra. Etter denne filmen vil han sikkert øke formuen, men Lucas vil ikke røpe overfor Dagbladet hvor mye han tror filmen vil tjene inn.

Han synes åpningshelga til «Spider-Man», som kommer til Norge 28. juni, var imponerende. Filmen har fått gode anmeldelser og slo alle tidligere rekorder.

SOMMER-FILM: 28. juni har den nye «Star Wars»-filmen norsk kinopremiere.
HOVEDROLLER: Hayden Christensen og Natalie Portman har hovedrollene i «Star Wars: Episode II - Klonene angriper», og var på plass under visningen i går.