«StarCraft II» er tidenes strategi-suksess

Blizzard fortsetter å sprenge grenser.

||| I forrige uke ble den svært etterlengtede oppfølgeren til «StarCraft» sluppet, den 12 år gamle strategispillklassikeren. Og det til svært gode anmeldelser, blant annet her hos Dagbladet. Men også selve salget står til toppkarakter.
 
Blizzard melder at «StarCraft II: Wings of Liberty» solgte 1 million eksemplarer bare i løpet av de 24 første timene i salg,  Og hele 1.5 million i løpet av 48 timer etter lansering den 27. juli.

Dette gjør spillet til tidenes raskest selgende strategispill og 2010s mestselgende PC-spill. Det er selskapet selv som oppgir disse tallene.

Mer enn 8000 butikker, spredt fra Brazil, Sør-Korea, Norge, USA til New Zealand, holdt nattåpent for å ta i mot første pulje av StarCraft-hungrige, ifølge Kotaku.

Det gav da også resultater i kassa.

- Vi lanserte «StarCraft II» på 11 ulike språk og på fem forskjellige kontinent fordi vi ville være trygge på at så mange spillere som mulig kunne logge på og spille allerede fra dag én, uttaler Mike Morhaime i Blizzard i en pressemelding.

- Vi er glade over at så mange mennesker verden rundt allerede har plukket med seg en kopi av spillet, og vi ser frem mot å ønske enda flere spillere velkommen til Battle.net i løpet av de neste ukene og månedene, fortsetter Morhaime.