Stargate bruker advokater mot kjempehit

Trekkes tilbake på Jamaica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vybz Kartel er en svært populær dancehall-artist på Jamaica, som på slutten av fjoråret slapp låta «Rampin Shop» sammen med sangeren Spice.

Jamaica er kjent for å ha en svært liberal åndsverkslov, noe «Rampin Shop» også er et bevis på. Her har artisten rett og slett tatt en produksjon norske Stargate gjorde for Ne-Yo på hans «Miss Independent», og lagt på sin egen vokal.

Før helgen dumpet det derfor en e-post fra advokater inn i innboksen til Vybz Kartel. Ifølge The Jamaica Star må «Rampin Shop» nå umiddelbart trekkes tilbake.

Må fjernes fra nettet«Rampin Shop» var en kjempehit på Jamaica, og det ble til og med spilt inn en video til låta (som du kan se i sin helthet på Youtube).  Det er EMI Publishing, som Stargate signerte en ny avtale med i september i fjor, som reagerte på vegne av nordmennene. 

EMI krever at Vybz Kartel tar ansvaret for å trekke tilbake og ødelegge alle fysiske kopier av låta, og også sørger for at alle kopier snarest forsvinner fra nettet. Dette lover artisten å gjøre, ifølge The Jamaica Star. Han vil i stedet utgi en remiks av sangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer