Stargate håper på mer Beyoncé

Endelig hedret i Norge også.

(Dagbladet.no): I fjor vakte det oppsikt da den kontroversielle, tidligere IFPI-direktøren Sæmund Fiskvik vant årets bransjepris under Spellemann-utdelinga.

Betydelig mindre oppsiktsvekkende er det at produksjonsteamet Stargate vant prisen for tilsvarende kategori i år.

- Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sier Tor Erik Hermansen i Stargate til Dagbladet.no.

Håper på Beyoncé

Han var selv på mange utdelinger som ansatt i Warner, men drømte på den tiden aldri om at han selv ville motta noen pris.

Hermansen selv var i New York under utdelingen, men forteller til Dagbladet.no at han er oppriktig glad for å bli hedret i Norge. Det har nemlig ikke alltid vært så lett å få anerkjennelse for virksomheten deres her til lands.

- Nei, vi har søkt til utlandet i mange år, og har på mange måter følt oss mer hjemme der - ikke minst fordi sjangrene vi driver med ikke er så populære i Norge. Om vi hadde fått flere jobber og flere muligheter, er det ikke sikkert vi hadde satset så mye på utlandet. Kanskje vi hadde blitt værende hjemme, sier han.

Nå starter arbeidet med flere nye artister. Stargate skal også jobbe mer med Ne-Yo og Rihanna, og i tillegg håper de at det blir mer samarbeid med Beyoncé.

HEDRET: Årets bransjepris ble delt ut til Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen. Foto: FRANK KARLSEN
HEDRET: Årets bransjepris ble delt ut til Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Det er kult at også produsenter blir satt pris på. Det er faktisk ofte produsenter og låtskrivere som har gjort en kjempejobb i tillegg til artisten når en skive kommer ut, sier Hermansen.

Formidabel suksess

I mars ble Stargate nummer 1 på den amerikanske Billboard-lista med låta «So Sick», sunget av Ne-Yo. En annen Stargate/Ne-Yo låt fra årets hitlister er «Sexy Love».

Tidlig i desember klatret Stargate-gutta til topps på den gjeveste singellisten for andre gang, med «Irreplaceable» framført av Beyoncé og skrevet i samarbeid med Espen Lind og Amund Bjørklund.

I tillegg har de vært representert på ulike Billboard-lister med fem låter til, deriblant «Unfaithfull», som artisten Rihanna sang opp til en sjetteplass. De produserte også comebacklåta til Lionel Richie, «I Call It Love».

Da Billboard skulle oppsummere musikkåret 2006, plasserte de Stargate på topp på lista over årets produsenter.

Fortjente Stargate prisen? Si din mening her!

Alt om Spellemannsprisen