Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stargate i gang med ny Rihanna-plate

Nordmennene har blitt noen av popdronningas nærmeste samarbeidspartnere.

SUKSESSAMARBEID: Rihanna er i gang med arbeidet til et nytt album sammen med norske Stargate. Foto: SCANPIX
SUKSESSAMARBEID: Rihanna er i gang med arbeidet til et nytt album sammen med norske Stargate. Foto: SCANPIX Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Siden 2004 har Tor Erik Hermansen (38) og Mikkel Eriksen (38) i Stargate hatt ni låter på toppen av den amerikanske Billboard-lista, vunnet to Grammy-priser og jobbet med popstorheter som Rihanna, Britney Spears, og Beyoncé.

Nå er de også i gang med å lage materiale til et nytt Rihanna-album, etter flere suksessfulle samarbeid med den barbadiske popdronninga de siste årene.

- Vi har et veldig godt samarbeid med Rihanna, både kreativt og kommersielt. Hun er ei topp jente og vi elsker å jobbe med henne. Men vi har ikke klippekort. Samarbeidet er helt avhengig av hvilke låter vi kommer opp med. Vi får ikke med låter på albumet hennes fordi vi heter Stargate, forteller Tor Erik Hermansen til Dagbladet.

Oversett Da Stargate ved årtusenskiftet begynte å lage låter for britiske band som S Club 7 og Blue, var det få som trodde de 10 år senere ville lage singler for verdens største popstjerner som solgte over 3 millioner eksemplarer verden over.

Ikke engang etter å ha prikket inn over 40 Topp 10-låter på det britiske markedet, høstet de nevneverdig med anerkjennelse fra norsk musikkbransje- eller presse.

- Det er enormt tilfredsstillende å kunne si at man har lyktes. Særlig fordi det viste at døren også er åpen for andre nordmenn, men også på det personlige plan. Vi har hatt en gjennomslagskraft større enn det vi noensinne hadde drømt om, sier Hermansen og fortsetter:  

- Men det er ikke tilfredsstillende fordi vi har vist norsk musikkbransje at vi hadde rett. Den tilfredsstillelsen er ikke nok til å holde deg i studio i 30 timer i strekk. At vi på veien har møtt på folk som ikke har hatt tro på oss, er ikke så farlig. Hvis vi hadde gjort suksess i Norge, er jeg ikke sikker på at vi ikke hadde dratt til USA og vært der vi er i dag.

Ut av Norge Dagbladet møtte de utflyttede nordmennene på Manhattan i New York i forbindelse med det som har fått navnet Stargates stjerneskole. Her tok de imot norsk musikkbransje for å lære dem hvordan de best kan følge i Stargates suksessfotspor.

Duoen er helt klare på at norske artister som drømmer om en internasjonal karriere må reise ut av Norge.

- Hvis man vil ha et internasjonalt snitt på låtene sine, bør man komme seg ut i verden og ta til seg erfaringer. Det var kanskje ikke så mange artister i Norge vi identifiserte oss med den gang. Vi fikk heller ikke så veldig mye jobb hjemme, for det var kanskje ikke et så veldig stort publikum i Norge for den musikken vi gjorde. Vi ville konkurrere med hele verden, sier Hermansen.

Stargate betaler en halv million i halvåret for å leie plass i studioet Jay-Z var med å starte. Der er de nå i gang med en intensiv skriveperiode før de skal ta sommerferie i juli.

REKTORNE: Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate har invitert et kobbel av norsk musikkbransje til New York for å lære dem Stargate-koden. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
REKTORNE: Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate har invitert et kobbel av norsk musikkbransje til New York for å lære dem Stargate-koden. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer

- Vi skriver som sagt på Rihannas nye album, vi jobber med vår egen artist Alexis Jordan og så skal vi snart jobbe mer med Katy Perry, sier Mikkel Eriksen.

Familiemenn - Hva skal dere gjøre i ferien?

- Vi er jo nordmenn, og er dermed veldig opptatt av dette med sommerferie. Vi skal nok bare være hjemme i husene våre i Norge med familie og venner. Bare slappe av, sier Hermansen.

Hva betyr familien for dere opp i alt dette kjendiseriet?

- Vi hadde ikke klart oss uten deres støtte. Kona har vært med fra starten og har vært den som har motivert meg til å kjøre på med dette. Det er ikke bare enkelt å flytte familien til et nytt land, sier Eriksen.

Tor Erik Hermansen følger opp:

- Nei, det er ikke bare, bare å skulle reise fra alt. Det er ikke mange jenter som hadde funnet seg i det - spesielt med små barn. Familien er grunnen til at vi kan satse såpass hardt på det vi driver med.

INTERNASJONAL: Stargate-gutta er klare på at man bør ut av Norge om man går med en internasjonal stjernedrøm i magen. Foto: SCANPIX
INTERNASJONAL: Stargate-gutta er klare på at man bør ut av Norge om man går med en internasjonal stjernedrøm i magen. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media