Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stargate feat. OnklP og Unge Ferrari: «Folk er fake»

Stargate med sin første låt på norsk: - Gøy å jobbe på morsmålet

Har gitt ut låt sammen med OnklP og Unge Ferrari.

STARGATE: Produsentduoen har hatt enorm suksess med å lage låter for internasjonale stjerner som Rihanna og Beyoncé. I fjor begynte de å gi ut sin egen musikk. Nå har de gitt ut låt sammen med OnklP og Unge Ferrari. Foto: NTB scanpix / Evan Agostini / INVISION
STARGATE: Produsentduoen har hatt enorm suksess med å lage låter for internasjonale stjerner som Rihanna og Beyoncé. I fjor begynte de å gi ut sin egen musikk. Nå har de gitt ut låt sammen med OnklP og Unge Ferrari. Foto: NTB scanpix / Evan Agostini / INVISION Vis mer

Produsentduoen Stargate, som består av Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen, er mest kjent i Norge for å lage musikk til store internasjonale stjerner som blant andre Rihanna og Beyoncé.

Nå har Stargate for første gang på ti år slått seg sammen med norske artister for å gi ut en låt i Norge. Sammen med OnklP og Unge Ferrari har de laget låten «Folk er fake», som ble sluppet i forrige uke.

På norsk

Det som er helt spesielt med denne låten er at den er på norsk, forteller Tor Erik Hermansen til Dagbladet på telefon fra USA.

UNIKT: - Jeg kan ikke huske at vi har laget noe på norsk i Stargate i det hele tatt, sier Tor Erik Hermansen på telefon fra USA. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
UNIKT: - Jeg kan ikke huske at vi har laget noe på norsk i Stargate i det hele tatt, sier Tor Erik Hermansen på telefon fra USA. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer

- Det er ganske unikt, og ikke noe vi ville gjort til vanlig. Jeg kan faktisk ikke huske at vi har laget noe på norsk i Stargate i det hele tatt. Det er supergøy, sier Hermansen.

For gutta i Stargate jobber vanligvis med internasjonale artister på engelsk. Derfor var det veldig befriende å kunne jobbe med det norske språket, forteller han.

- Det var noe av det artigste med denne jobben: å finne på statements, prøve å være muntlig og original på norsk, selv om Norge er et mye mindre marked, og det er begrenset hvordan låten kan gå internasjonalt. Det var kjempegøy å finne ut av hva som høres kult ut på norsk, og prøve å komme med originale og tøffe ting på morsmålet, sier han.

Han beskriver låten som en elektronisk hip hop-låt, med et lydbilde som er ganske typisk for Stargate.

- De som har fulgt oss i mange år, vet at vi liker oss i området med en blanding av hip-hop, rnb og pop, enten vi jobber med Rihanna eller OnklP, sier Hermansen.

- En observasjon

Låten er ment som en påminnelse om å være ekte, og ikke la seg rive ned av folk som snakker bak ryggen på deg, men heller bare godta at noen ganger er ikke alt som det virker på overflaten, forklarer Hermansen.

- Det er en observasjon om hvordan folk er opptatt av å framstille en fasade, men så er det ikke egentlig så bra på baksiden. Det er et press om å være vellykket og å virke vellykket, for eksempel i sosiale medier, spesielt i vår bransje. Det ser jeg rundt meg hele tiden, sier han, og legger til:

- Men jeg bryr meg ikke om hva folk mener om meg mer, for jeg har holdt på såpass lenge.

Samarbeidet kom til da Stargate skulle finne gjesteartister til OverOslo-festivalen som de skal være med på i juni. De løfter fram OnklP og Unge Ferrari som de norske navnene de synes var aller best.

- OnklP har jeg hatt lyst til å jobbe med i flere år. Han har en av de beste stemmene og den morsomste flowen, i tillegg til at han er en veldig kul person, som alltid har mye personlighet i tekstene sine. De virker ekte selvopplevd og ekte, sier Hermansen.

UNGE FERRARI: Stig J. Haugen, Unge Ferrari, sier han har sett opp til Stargate siden han var liten. Nå har de laget låt sammen. Foto: NTB scanpix
UNGE FERRARI: Stig J. Haugen, Unge Ferrari, sier han har sett opp til Stargate siden han var liten. Nå har de laget låt sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Når det gjelder Unge Ferrari, mener Hermansen at han tilhører en helt ny generasjon musikere som ligger midt imellom rap og sang.

- Det er veldig spennende, og det minner om det som skjer internasjonalt, men så gjør han det på sin helt unike norske måte, sier han.

- På høy tid

For Stig J. Haugen (Unge Ferrari), som kom med hooket og konseptet på låten, har det vært et mål helt siden han var ung å få jobbe sammen med nettopp gutta i Stargate.

- De skapte en sound jeg vokste opp med. Og jeg har hørt på OnklP siden starten, lenge lenge siden. Endelig får jeg gjort noe med begge, og det på samme låt! Livet er herlig. Låten er herlig, sier Haugen.

- Noen ganger faller bare ting på plass. Det var på høy tid at Ferrari og jeg gjorde noe sammen, hvorfor ikke gjøre det stort? Sier OnklP om samarbeidet.

- Det som tiltrakk oss med Unge Ferrari var at han har en rå vokalstil som gjør at det høres tøft ut. Så viste det seg at Ferrari og OnklP ikke hadde gjort noe sammen før. Det var en bonus for oss, sier Hermansen.

Han utelukker heller ikke at det kan komme noe mer musikk fra Stargate feat. OnklP og Unge Ferrari i tida framover.

- Med Pål og Ferrari kan det godt hende at vi kommer til å gjøre noe mer i framtida. De er selvdrevne låtskrivere som kommer opp med ting på egen hånd.

OPPVEKST, NY PLATE OG DEN PERSONLIGE TEKSTEN: Da OnklP, Pål Tøien, ga ut nytt album med De Fjerne Slektningene var det var ett vers OnklP prøvde å få fjernet fra teksten. Video: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media