Stargate-Tor Erik underviser hit-kurs på universitet

Lærer bort det han skulle ønske noen hadde fortalt ham da han var 20 år.

GJESTEFORELESER: Tor Erik Hermansen og Stargate har flere ganger stilt opp som gjesteforelesere for å undervise i kunsten å lage en hit. Her står han med Amund Bjørklund under gårsdagens undervisning. Foto: Shonna Koegan
GJESTEFORELESER: Tor Erik Hermansen og Stargate har flere ganger stilt opp som gjesteforelesere for å undervise i kunsten å lage en hit. Her står han med Amund Bjørklund under gårsdagens undervisning. Foto: Shonna KoeganVis mer

(Dagbladet): Stargates Tor Erik Hermansen har tidligere invitert unge norske artister over til New York for å la dem få et innblikk i hva som skal til for å slå an i USA.

Hermansen, som har skrevet Billboard-listetopper for både Beyoncé, Rihanna og Katy Perry, holder seg imidlertid ikke bare til norske studenter.

Åpne til sinns I går var han gjesteforeleser på et kurs kalt «Writing the Hit Song» i New York Universitys lokaler på The Clive Davis Institute of Recorded Music. I tillegg til Hermansen vil låtskriverne Benny Blanco og Steve Wariner, en duo som også står for en drøss nummer én-hits i USA, dukke opp som gjesteforelesere på det samme kurset de neste månedene.

- Det er veldig gøy å dele erfaringer med NYU-studentene. De er åpne til sinns og helt i starten av sine karrierer. Det er alltid gøy å møte nye låtskrivere og høre hva de er opptatt av, skriver Hermansen i en SMS til Dagbladet.

- Hva er det du prøver å lære dem?

- Jeg tenker på hva jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg da jeg var 20 år, forteller Stargate-produsenten, som også har gjort tilsvarende opptredener på USC i Los Angeles.

Flere nordmenn «Writing the Hit Song» blir holdt for første- og andreårsstudenter ved New York University på studiet «Enhanced musicianship and performance», og Hermansen er ikke den eneste nordmannen som er involvert i undervisninga. Amund Bjørklund, Espen Linds musikalske partner, er en av to faste forelesere på kurset.

- De siste 10 årene på Clive Davis Institute har vi bygd et rikt samfunn rundt noen av de mest talentfulle og suksessfulle folkene i musikkindustrien, både fra et artistisk og et kommersielt synspunkt. Målet vårt er at studentene våre skal få ta nytte av disse talentfulle folkene og dette årets pensum bidrar med sikkerhet til det, sier rektor Jeffrey Rabhan i en pressemelding publisert på New York Universitys hjemmesider.