Stargates hemmelige Idol-suksess

Men blir Elliott Yamin en one-hit-wonder?

(Dagbladet.no): American Idol-artistene dominerer store deler av amerikansk popliv om dagen. Ifølge Mediabase, en side som overvåker radiospilling, har amerikansk radio spilt over 6 millioner låter av Idol-deltakere siden 2002.

Nå har den norske produksjonsduoen Stargate også kastet seg på vogna.

I fjor kom 28 årgamle Elliott Yamin på tredjeplass i Idol. 20. Mars slapp han sitt selvtitulerte debutalbum som gikk rett inn på tredjeplass på Billboard-lista. Den første uka solgte han 90|000 plater. 

Hans  første offisielle singel var «Wait For You», en av to Stargate-produserte låter på albumet.

- Jeg tror ikke de visste hvem jeg var da jeg kom inn studio, noe jeg synes var kult. Jeg tror de trodde jeg var nok en avdanka Idol-taper som prøvde å slå igjennom. Men jeg gikk i studio, ga alt og tror jeg viste dem, sa Yamin til Richmond Times-Dispatch i mars.

Elliott Yamin er den 27. Idol-artisten som har kommet seg inn på Billboard-lista. Akurat nå konkurrerer han mot storselger og Grammy-vinner Carrie Underwood, fjorårsvinner Taylor Hicks, Chris Daughtry og Katherine McPhee.

Men det spørs om ikke Elliot kommer til å dra en Kjartan - ikke en Kurt. To uker etter slippet har albumet rast ned til 28. plass på Billboard. Anmeldelsene har heller ikke vært gode.

- Simon Cowell hevdet kanskje at Elliott Yamin var en av Idols beste stemmer noensinne, men Yamin har glemt Cowells største advarsel: Vær forsiktig i låtvalget ditt. Yamin har vært med på å skrive mesteparten av låtene på albumet selv. Et dårlig valg, siden brorparten av dem høres ut som overvintrede boyband-ballader fra nittitallet, skriver The New York Daily News.

NUMMER TRE: Elliott Yamin kom på tredjeplass på «American Idol» i fjor. Foto: Scanpix
NUMMER TRE: Elliott Yamin kom på tredjeplass på «American Idol» i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
Stargates hemmelige Idol-suksess