DEBATT

Start det nye året med å være en venn

Jeg har snakket med flere mindreårige asylsøkere som har kommet til Norge. De føler seg ofte svært ensomme, de er uten familien. Flere forteller at det kan være vanskelig å få norske venner.

ØNSKER FOR DET NYE ÅRET: - Mange av dere har en veldig travel hverdag, det brukes tid på lekser, trening og sosiale medier. Mange har nok med seg selv, og klarer kanskje ikke å se hvordan andre har det. Mitt ønske er at dere skal se hverandre, legge merke til hverandre og stille opp for hverandre, skriver Amal Aden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ØNSKER FOR DET NYE ÅRET: - Mange av dere har en veldig travel hverdag, det brukes tid på lekser, trening og sosiale medier. Mange har nok med seg selv, og klarer kanskje ikke å se hvordan andre har det. Mitt ønske er at dere skal se hverandre, legge merke til hverandre og stille opp for hverandre, skriver Amal Aden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mitt ønske for 2017 er at flere har fokus på de ensomme og usynlige ungdommene. Ingen skal behøve å føle seg mobbet, alene eller usynlig. Jeg er heldig som gjennom min jobb som foredragsholder kommer i kontakt med ungdom rundt om i hele Norge. Det er svært lærerikt å snakke med ungdom og jeg tenker at dere er neste generasjon, dere er håpet. Jeg møter så mange flotte og engasjerte ungdommer.

Jeg ser det er krevende å være ungdom, det er mye som skjer. Mange jakter på det perfekte liv. Det er et kropp- og prestasjonspress som gjør at mange ungdom sliter både fysisk og psykisk. Mange av dere har en veldig travel hverdag, det brukes tid på lekser, trening og sosiale medier. Mange har nok med seg selv, og klarer kanskje ikke å se hvordan andre har det. Mitt ønske er at dere skal se hverandre, legge merke til hverandre og stille opp for hverandre.

Vi lever i et land der de fleste av oss har det bra. Det er viktig at vi som har det bra også stiller opp for de som ikke har det så bra. Kampen mot ensomheten må vi kjempe sammen og alle kan delta. Medmenneskelighet er viktig. Jo flere som stiller opp, jo bedre. Vi må være oppmerksomme og bry oss om hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer