Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Starter festivalmaraton med jazzfestival i Ålesund

Søskenbarna Ante (36) og Lars (30) skal arrangere tre festivaler i sommer, og begynner i dag.

SØSKENBARN: Ante Giskeødegård (t.v) og Lars Berg Giskeødegård er søskenbarn og har begge vært medlemmer i den nylig opppløste gruppen The Margarets. I sommer skal de arrangere tre festivaler for over 50.000 mennesker. De begynner i dag med Midtsommerjazz, midt i Ålesund sentrum. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
SØSKENBARN: Ante Giskeødegård (t.v) og Lars Berg Giskeødegård er søskenbarn og har begge vært medlemmer i den nylig opppløste gruppen The Margarets. I sommer skal de arrangere tre festivaler for over 50.000 mennesker. De begynner i dag med Midtsommerjazz, midt i Ålesund sentrum. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer

• Last ned Dagbladets festivalapp. Festivaler vil løpende bli lagt inn i oversikten. Appen er tilgjengelig på iTunes og Android.

ÅLESUND (Dagbladet): -Det har balla på seg ja, det kan en trygt si, sier Ante Giskeødegård til Dagbladet når vi møter de to søskenbarna i Ålesund sentrum, hvor rigging til dagens festivalstart er i full gang.

Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård er fra øya Giske utenfor Ålesund, hvor de også skal holde sin «Sommerfest på Giske» 30.juli.
En etter hvert svært populær festival som går over en dag.

Begynte i fjøra -Vi begynte som en kameratgjeng i fjøra. Nå er det en stor sommerfest for rundt 25.000 mennesker og to festivaler i tillegg, sier Ante.

I dag går altså startskuddet for søskenbarnas store festivalmaraton med «Midtsommerjazz» mellom bygninger i jugendstil midt i Ålesund sentrum, før det altså fortsetter med «Sommerfest på Giske» og til slutt «Jugendfest».

Jazzregion -Underveis med de to andre festivalene ville vi gjerne kjøre i gang en jazzfestival ettersom vi har mange flotte jazzutøvere i regionen vår, og det har vi nå gjort, sier Ante.

-I år er vi så heldig å kunne presentere The Dubliners fra Irland, som også har vært her tidligere, for mange mange år siden vel og merke. For dette er godt voksne, og berømte utøvere.

-Videre kommer Odd Nordstoga, Hilde Louise Asbjørnsen, som jo har lokal tilknytning, Farmers Market og gamle gode Ytre Suløens Jazzensemble, også lokal, for å nevne noen.

Bryan Ferry -Når lørdagsnatta er her står det to festivaler igjen. Dere er klar?

-Jada, vi har så mange gode frivillige hjelpere at det går bra.

«Jugendfest» som starter 18.august er etter hvert blitt landets største klassiske pop/rock-festival, og i år har vi navn som Bryan Ferry, Robyn, Lissie og Bo Kaspers på plakaten.

Vil se Ålesund -Å få Bryan Ferry til Ålesund var vel en innertier?

-Ja, og Lissie, som faktisk gjorde at vi måtte utvide festivalen med en dag.

-Bryan Ferry hadde veldig lyst å komme, spesielt for å se Ålesund. En har jo en spesiell utsikt fra scenen, rett ut i havgapet. Jo, han kommer og gleder seg, sier Ante Giskeødegård.

TIL ÅLESUND: Bryan Ferry kommer til Ålesund under Jugendfest i august.
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
TIL ÅLESUND: Bryan Ferry kommer til Ålesund under Jugendfest i august. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer