Starter i minus

Da Terje Osmundsen i fjor høst sa ja til å ta over som ny administrerende direktør for Universitetsforlaget, trodde de fleste at forlaget ville gå med fortsatt overskudd i 97. Men da tok de fleste feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en knapp måned i sjefsstolen måtte Osmundsen annonsere at underskuddet i fjor ble på hele 20 millioner. Det er mer enn 100000 pr ansatt.

- Det var ikke dette du trodde du gikk til? - Nei, underskuddet kom som en overraskelse. Men jeg er fortsatt overbevist om at den grunnleggende driften i forlaget er sunn, og at de ansatte her er motivert for å snu dette til noe positivt framover.

- Hva har Universitetsforlaget tapt på? - Underskuddet har flere komponenter. I 96 ble boklageret bare avskrevet med vel tre millioner, mot normalt sju- åtte. Nå avskrev vi 13 millioner. En gjennomgang av engasjement i utlandet avdekket at det var nødvendig å ta drøyt åtte millioner i tap på disse. I tillegg er det satt av 1,2 millioner til kostnader i 98 i forbindelse med at staben i fjor ble redusert fra 208 til 180.

- Hvordan ville regnskapet sett ut uten disse tapene? - Da hadde underskuddet vært nede i kanskje 3- 4 millioner. Det er uansett ikke akseptabelt, men vi ser en rekke forbedringsmuligheter.

- Har du tatt godt i for å bedre dine muligheter for pene resultater seinere, nå når du tar over? - Det er ikke jeg som har godkjent regnskapene, det er et samlet styre. Vi må ta høyde for at det også kan komme flere negative overraskelser i 98. Vi har ikke helgardert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer