Starter norsk boikottaksjon mot «Fifty Shades of Grey»

Nå blir hun hetset på nett.

OPPFORDRING: Kristin Thue (19) har tatt initiativ til den norske kampanjen for å gi bort billettpengene til krisesentere. Foto: Privat
OPPFORDRING: Kristin Thue (19) har tatt initiativ til den norske kampanjen for å gi bort billettpengene til krisesentere. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til helga når «Fifty Shades of Grey»-hysteriet nye høyder når den første filmen basert på de bestselgende erotiske romanene har premiere på kino.

Men ikke alle mener historien om den steinrike forretningsmannen som innleder et sadomasochistisk forhold til en ung, usikker kvinne er like sjarmerende.

Gi heller bort pengene Kvinnegruppa Ottar mener den romantiserer overgrep og har varslet demonstrasjoner, og nå får Norge sin variant av den internasjonale «50 Dollars, Not 50 Shades»-kampanjen. Kampanjen oppfordrer alle til å unngå filmen på kino, og heller donere pengene de sparer til krisesentere for kvinner.

Initativtaker Kristin Thue (19) sier hun opplever ubehagelig netthets som konsekvens av sitt engasjement mot filmen. Det dreier seg om indirekte trusler, gjentatt posting av hennes telefonnummer og adresse og mange stygge kommentarer.

Hennes meldinger der hun ber om at hetsingen må opphøre, er også blitt lagt ut. Thue var i går i kontakt med politiet og vil levere inn en anmeldelse.- Jeg har innboksen full av mail om hvor kjerring jeg er, at jeg er anti-menn, anti-sex eller anti-andres meninger, nærmest på linje med Nord-Korea. Men dette handler ikke om noe av dette, forklarer hun overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer