Starter ny kammerfestival

Søsknene David og Julie Coucheron tar pause fra internasjonale musikerkarrierer for å arrangere Kon-Tiki Classical Music Fest på Bygdøy i august.

FESTIVALKLARE: David og Julie Coucheron, en gang «vidunderbarn», er i dag internasjonalt etablerte klassiske musikere og er som snarest innom barndomshjemmet på Nesodden for å forberede sine egne kammermusikkfestivaler.                                        Foto:TERJE MOSNES
FESTIVALKLARE: David og Julie Coucheron, en gang «vidunderbarn», er i dag internasjonalt etablerte klassiske musikere og er som snarest innom barndomshjemmet på Nesodden for å forberede sine egne kammermusikkfestivaler. Foto:TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

—Vi har mange musikervenner i utlandet som alltid spør: «Når kan vi komme til Norge og spille med dere?» og vi har alltid svart: «Når vi har en festival gående,» sier David Coucheron.

Den 26-år gamle fiolinisten har vært konsertmester i Atlanta Symphony Orchestra siden i fjor høst og er også en etter hvert rutinert solist og kammermusiker.

—Vi var på en festival i California i fjor sommer, og bestemte oss for at «dette kan vi også gjøre», supplerer Julie Coucheron (24). Hun er konsertpianist og kammermusiker med hele verden som arbeidsplass, ofte i duo med David.

—Så vi inviterte de beste og hyggeligste vi vet om, og de takket ja, fortsetter David. —To av dem er studiekamerater av meg fra Philadelphia, den amerikanske bratsjisten Jennifer Stumm og den tyrkiske cellisten Efe Baltacigil. I dag har begge store karrierer på gang, men takket øyeblikkelig ja da jeg ringte.

Kusine Marte —Den tredje er fiolinisten Marte Krogh, forteller  David videre. —Hun har ikke spilt så mye offentlig på en stund, men  vi gleder oss stort til å få henne tilbake til rampelyset. Ikke bare fordi hun er kusinen vår, men fordi hun er en veldig dyktig musiker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer