NY FESTIVAL I ÅR: Britiske Melvin Benn vil starte et nytt selskap som skal arrangere en enda støre festival på Tromøy alt i sommer. Foto: LARS EIVIND BONES
NY FESTIVAL I ÅR: Britiske Melvin Benn vil starte et nytt selskap som skal arrangere en enda støre festival på Tromøy alt i sommer. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Starter nytt Hove-selskap

Britiske Melvin Benn kan droppe å kjøpe konkursboet etter Hovefestivalen. Neste uke starter han et helt nytt norsk selskap som skal arrangere en større festival enn noen gang på Tromøy.

—?I neste uke starter vi et nytt selskap som skal jobbe mot festival på Tromøy allerede i år, sier Benn, direktør i Festival Republic, til Dagbladet.

Lille julaften strandet forsøket på å redde Hovefestivalen da skattemyndighetene slo selskapet konkurs. I ukene før hadde Festival Republic, som eier en rekke festivaler i Storbritannia, jobbet med å bli partner i den gjeldstyngede Arendal-festivalen.

Når årets utvidede jule- og nyttårsfeiring er over mandag, er Melvin Benn klar for å puste liv i glørne etter Toffen Gunnufsens festivaleventyr.

Benn synes ikke det er riktig å gå ut med hvor mange millioner kroner Festival Republic vil bruke nå.

—?Men vi skal lage en større og bedre festival enn tidligere, og bruke mye penger, sier Benn.

Kreditorene til Hovefestivalen AS har frist til 22. januar med å melde inn krav til konkursboet. Festival Republic-direktøren sier han ikke uten videre vil kjøpe opp boet.

—?Jeg vet ikke om det er så mye igjen å kjøpe, sier Benn.

—?Er du ikke avhengig av å bruke navnet «Hovefestivalen»?

Trenger ikke navnet
—?Egentlig ikke. Navnet «Hove» er et stedsnavn, og vi kan for eksempel kalle festivalen Hove 2009. Om vi er interessert i å kjøpe det gamle navnet, avhenger av prisen. Vi gidder ikke bruke penger på unyttige ting. Pengene skal vi bruke på artister, sier Benn.

Det nye selskapet skal etableres i Norge.

—?Dette skal være en norsk -, ikke en engelsk festival, sier Melvin Benn, som selv vil lede selskapet.

Ikke mer Arendal-penger
—?Hva skjer med de to tidligere frontfigurene, bookingsjef Toffen og daglig leder Morten Sandberg?

—?De er med videre. Morten og Toffen skapte en storartet festival, men fikset ikke dette med pengebalansen. Morten og Toffen brukte penger uten at de visste om de hadde dem.

—?Har du vært i samtaler med noen norske investorer?

—?På dette tidspunktet er det bare oss som står bak.

Like fullt vil Melvin Benn samarbeide tett med Arendal kommune, har han tidligere uttalt. Men kommunen vil ikke stille med penger.

—?Vi gir ikke mer penger, men vi stiller området på Hove til disposisjon og vil fortsette å investere der, sier ordføreren Torill Rolstad Larsen til Agderposten.

- Vil kompensere for tap
Melvin Benn vil kompensere noe av Hove-kreditorenes tap. Det skriver han i en e.post som ble sendt til kreditorene lille julaften:

— Hvis vi kan, håper jeg at vi også klarer å betale noe kompensasjon for tapene deres i år, skriver Festival Republic-direktøren.