Startet «boyband»: - En gjeng hurragutter

Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Rune Rudberg er klare for å samle en firkløver av artister i boybandet Landeveiens helter.

<strong><b>
     NYOPPSTARTET</b>:</strong> Bandet bestående av Stian Staysman Thorbjørnsen, Rune Rudberg, Lars Erik Blokkhus og Dag Ingebrigtsen, er klare for sin første konsert i januar. Foto: Thomas Andersen / TV 2
NYOPPSTARTET: Bandet bestående av Stian Staysman Thorbjørnsen, Rune Rudberg, Lars Erik Blokkhus og Dag Ingebrigtsen, er klare for sin første konsert i januar. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vurderer å gå ut med at publikum ikke må kaste bh-er og truser på scena, på grunn av smitteverntiltak. Vi tar hensyn til smittevern. Det er deilig at vi skal være på Union scene i Drammen. Det tar egentlig 1000 mennesker, så det blir ikke trangt med 200, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen til Dagbladet.

Det nyoppstartede boybandet Landeveiens helter består av artistene Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Rune Rudberg, Lars Erik Blokkhus og Dag Ingebrigtsen.

Ideen til bandet startet med at DDE skulle hylles under årets «Allsang på Grensen». Da fikk «Staysman» med seg de andre nåværende bandmedlemmene til å covre DDE-låten «Her blir det liv»

- Da hadde jeg, i mitt hode, tromma sammen et band med mine idoler. Det var første gang vi gjorde noe sammen, vi hadde møttes tusenvis av ganger tidligere. Det var da ideen til bandet dukka opp, forteller «Staysman» til Dagbladet.

«Staysman» er med sine 38 år det yngste medlemmet. Likevel er han kjent for sin deltakelse i realityprogrammet «Paradise Hotel», og som en del av duoen «Staysman og Lazz». Han var også programleder under årets «Allsang på Grensen»

Rudberg er countryartist, og har i stor grad vært soloartist gjennom sin karriere. Mange husker han kanskje best for låta «Ut mot havet».

Blokkhus er best kjent fra bandet Plumbo, og deres låt «Møkkamann». De deltok også i «Melodi Grand Prix» i 2012.

Nå har firkløveren booket Union Scene i Drammen for konsert 23. januar neste år. Rune Rudberg forteller at alle var positive da ideen fra «Staysman» kom.

- Vi svarte ja alle sammen og hadde det supergøy. Da vi var på «Allsang på Grensen» sa Stian at dette burde vi gjøre live på en konsert. Plutselig var Union Scene booket, forteller Rudberg.

Country, pop og rock

Rudberg og «Staysman» sier bandets reportoar vil bli en blanding mellom flere sjangre. Staysman forteller at de prøver å legge seg inn i en blanding mellom country, pop, og rock. De kommer til å velge ut tre låter fra hver artist, som de skal fremføre sammen

- Det blir som å være de siste 15 minuttene på konsert til hver av oss. Vi kommer til å gjøre dette som et boyband, uten at det blir helt klisje, sier Rudberg.

- Ingen av oss har blitt voksne

«Staysman» annonserte nyheten om oppstarten på sin Facebook-profil. Han sier responsen har vært overveldende.

- Det var galskap uten like. Det er litt av en gjeng, er vel det folk tenker. Vi får være såpass ærlig med oss selv at det er en gjeng hurragutter, selv om vi er litt opp i åra. Jeg vil aldri sitte her å påstå at noen av oss har blitt voksne. Men vi er i hvert fall mer voksne nå, enn vi en gang var, sier han.

Til tross for aldersforskjell og ulike sjangre, ser Rudberg likevel flere fellestrekk mellom bandmedlemmene.

- Vi er forskjellige typer artister, men har samme fellestrekk ved at vi appellerer veldig til bygdefolket. Vi har turnert land og strand i årevis. Noen har holdt på i 40 år, og andre i 10. Likevel har vi mye av det samme publikummet. Sånn sett er vi ganske like, og vi liker hverandre veldig godt. Vi er fan av hverandres musikk og trives sammen, sier Rudberg.

<strong><b>LANDEVEIENS HELTER:</strong> </b>Under årets Allsang på Grensen opptrådte bandet sammen for første gang. Foto: Thomas Andersen, TV 2/ NTB.
LANDEVEIENS HELTER: Under årets Allsang på Grensen opptrådte bandet sammen for første gang. Foto: Thomas Andersen, TV 2/ NTB. Vis mer

200 publikummere

Som følge av coronarestriksjonene kan bare 200 publikummere få se bandet i aksjon i Drammen.

Etter annonseringen av bandet, fikk bandet flere forespørsler om å delta på festivaler i Norge. De har derimot ikke lagt konkrete planer fremover om hvordan bandet skal utvikle seg.

- Vi ser an Drammen, så tar vi det derfra. Det er veldig hyggelig å se at innboksen til min manager fyller seg opp med forespørsler, sier «Staysman».

- Ikke økonomien som er drivkraften

Rudberg avkrefter at motivasjonen til å tjene penger er drivkraften bak oppstarten.

- Det økonomiske har jeg ikke tenkt på. Det er klart at hvis dette blir bra, så kan det bli en økonomisk gevinst på det. Det sier seg selv at med 200 betalende, så er det ikke mye igjen for fire artister, og musikere og crew. Men ved en senere anledning kan det bli en bra greie økonomisk. Men for meg er det gøy og morro, og jeg har tid for det.

Videre fortsetter han.

- Det kan bli veldig stort, eller bare en morsom greie vi holder på med en stund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer