Startet med et tilfeldig møte på en togstasjon

Ble verdens største rockeband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når 22 000 rockefans samles i en idrettshall på Fornebu mandag, er det ikke hvilket som helst garasjeband som får dem til å forsake middagshvilen på sjeselongen.

Med et mulig unntak for Cliff Richards er det ingen i rock 'n roll-industrien som kan vise til samme fartstid. Rolling Stones ble stiftet så tidlig som i 1962, og sammen med Beatles sto de forrest i køen av britiske band som slo gjennom i USA på sekstitallet.

Tilfeldig møte på plattform 2 Likevel var det først etter at de fleste av deres samtidige hadde kastet inn håndkleet at Stones hadde sin kvalitativt beste periode, med plater som «Let It Bleed» (1969), «Sticky Fingers» (1971), «Exile on Main St.» (1972) og «Goats Head Soup» (1973) forlengst innskrevet i rockemusikkens kanon.

Om åttitallet ikke var bandets beste periode, gjorde de alle vitser om «rockebestefedre» til skamme med flere av tidenes best besøkte konsertturneer de neste to tiårene.

Men hele historien hadde vært annerledes om det ikke var for et tilfeldig møte på plattform 2 på jernbanestasjonen i Dartford sørøst for London tidlig om morgenen den 17. oktober 1960.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer