Startet verdensturné med kjærlighetserklæring til ektemannen

- Til min flotte ektemann. Jeg elsker deg.

(Dagbladet): Det har stormet godt rundt superstjerna Beyoncé etter hun ut av det blå slapp sitt sjette soloalbum, «Lemonade», forrige helg.

I kjent stil datt albumet ned i fanget på fans over hele verden uten forvarsel, og Dagbladets anmelder trillet terningkast fem.

Tekstene på skiva hjalp også godt på oppmerksomheten rundt albumslippet, og det var særlig ryktene rundt ektemannen Jay Zs utroskap som fikk bein å gå på etter at Beyoncé tilsynelatende tok et svært personlig kunstnerisk oppgjør med mannen i sitt liv.

I går sparket imidlertid sangeren i gang verdensturneen «The Formation World Tour» i Miami, og ifølge New York Times hyllet ikke bare Beyoncé den nylig avdøde Prince, men også ektemannen Jay Z fra scena.

I det som ikke kan tolkes som annet enn en kjærlighetserklæring ble ryktene om et angivelig slitent ekteskap gjort til skamme. 

- Jeg ønsker å dedikere denne sangen til familien min. Til min flotte ektemann. Jeg elsker deg, uttalte hun før konserten ble avsluttet med den kjente balladen «Halo».

Verdenturneens debutkonsert hylles også av The Guardian som gir Beyonce full pott for innsatsen. De noterer at hun takket Prince, før hun gikk av scenen, og lot scenografien bli lillafarget, mens Purple Rain flommet ut av høytaleranlegget.

Turneen fortsetter i hjemlandet USA fram til midten av juni, før Europa står for tur. Beyoncé kommer dessverre ikke til Norge med «Formation»-showet, men er bekreftet til både København og Stockholm i slutten av juli, skriver blant annet Billboard.com.

BEYONCE LIVE: Konserten i Miami onsdag hylles av kritikerne, men det nærmeste norske fans kommer Beyoncés Formation Tour er opptredene i København og Stockholm i juli.   Foto: NTB Scanpix
BEYONCE LIVE: Konserten i Miami onsdag hylles av kritikerne, men det nærmeste norske fans kommer Beyoncés Formation Tour er opptredene i København og Stockholm i juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer