Startproblemer for Prince-museum

Paisley Park åpner dørene for publikum i dag, men bare midlertidig. 

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINNEAPOLIS (Dagbladet): Noen ganger blir iveren over å få til ting så stor at man glemmer å ta hensyn til både omgivelser og infrastruktur. Eller man lukker øynene, utsetter problemene og håper det beste. Det kan ramme all verdens Prince-fans med full tyngde.

Prince Rogers Nelson, eller bare The Artist, var Minneapolis' stolthet. Byen har riktignok et spennende musikkmiljø, og har fostret grupper som The 4Replacements, Hüsker Dü, Soul Asylum og The Jayhawks. Men ingen andre har så til de grader plassert byen på kartet som Prince, som døde 21. april, bare 57 år gammel. Selvfølgelig skal han hylles, men plutselig går det opp for lokale myndigheter at det kan bli tøft å fordøye 600.000 mennesker i nabolaget hvert år. Det betyr 1650 hver dag!

Paisley Park Studios i Chanhassen, en stille forstad utenfor Minneapolis, fungerte som innspillingstudio, filmstudio og bolig for Prince. Allerede før sin død hadde han en intensjon om gjøre komplekset åpent for publikum - akkurat som Elvis Presleys hjem Graceland.

Etter at han døde har fans fra hele verden ventet på at dørene skulle åpnes, og i dag skulle det skje. Men så - mandag kveld - våknet de lokale myndighetene. Med tre mot to stemmer har The City Council i Chanhassen besluttet å utsette behandlingen av planen om å gjøre om studioet til museum. De som vanligvis bygger veier før de bygger hus, har plutselig fått et problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer