- Stas å få skryt

Jo Nesbø er fornøyd med at Patti Smith er fan av krimbøkene hans.

FAN: Jo Nesbø har lenge hatt respekt for Patti Smith og synes det er stas at hun liker bøkene hans. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet
FAN: Jo Nesbø har lenge hatt respekt for Patti Smith og synes det er stas at hun liker bøkene hans. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju i gårsdagens Dagbladet fortalte rockedronninga Patti Smith at hun alltid har vært glad i krim, og at hun også har sansen for nordiske forfattere.

Særlig Jo Nesbøs «Snømannen» gjorde inntrykk på musikeren.

- Fantastisk, men fryktelig skummel. Jeg fikk mareritt etterpå, den forferdelige scenen med snømannen. Jeg begynte på en til, men det ble for mye. Jeg ble altfor redd, sa Smith.

Mareritt Nesbø fikk seg dermed en hyggelig overraskelse da han leste intervjuet med musikeren han lenge har hatt respekt for.

- Det er veldig stas at noen som har inspirert meg, liker bøkene mine. Jeg har sans for Patti Smith og vokste opp med hennes plater, sier Jo Nesbø til Dagbladet.

Patti Smith selv ble for redd til å lese flere av bøkene, og fikk heller bandet sitt hekta på bøkene om politietterforskeren Harry Hole.

- Hva tenker du om at boka gav Smith mareritt?

- Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig for en krimforfatter å gi noen mareritt, men jeg vet om flere som synes «Snømannen» har vært i overkant skummel, sier Nesbø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer