Staselig utenpå, tomt inni.

Passasjerene på «Titanic» er lite annet enn sjablongaktige representanter for sitt sjikt i ny tv-serie.

DET BESTE PARET: Forholdet mellom den optimistiske Batley (Toby Jones) og hans bitre kone Muriel (Maria Doyle Kennedy) er den dypeset av de grunne romansene i «Titanic».
DET BESTE PARET: Forholdet mellom den optimistiske Batley (Toby Jones) og hans bitre kone Muriel (Maria Doyle Kennedy) er den dypeset av de grunne romansene i «Titanic». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blant de betimelige spørsmål som er blitt stilt i avisene de siste ukene er følgende: Er publikumsfavoritten «Downton Abbey» egentlig en såpeopera med pene klær og stort ordforråd? Nyslått «Hotel Cæsar»-sjef Arne Berggren mener ja, og peker på serienes fellesnevnere: Dramatiske fortellinger der begjær og statusjag er drivende krefter.

Nå har Julian Fellowes, skaperen av «Downton Abbey», laget en ny tv-serie, «Titanic», basert på historiens mest berømte jomfrutur og med premiere timet opp mot hundreårsjubileet for det faktiske forliset, natt til 15. april 1912. Og den nye serien har en enda sterkere såpeduft enn den første: Her er det sterke og raskt skiftende følelser, en dramatisk handling der både ytre trusler og personlige avsløringer trekker opp temperaturen, og hurtige hopp fra klimaks til klimaks, uten mange dramaturgiske pusterom og rasteplasser.

Én stor forskjell finnes imidlertid: Den klassiske såpeoperaen levde av sine vidåpne slutter, og handlinger som kunne spinnes videre inn i evigheten. «Titanic» har et ubønnhørlig punktum, og alle andre enn passasjerene vet når og hvordan det kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer