Staten stanser bokhandlergigant

Mener Libris og Norli blir for sterke sammen.

<strong>INGEN LIB-LI ELLER NOR-RIS:</strong> Konkurransetilsynet kan stanse fusjonen mellom bokhandlerkjedene Libris og Norli. Foto: Erlend Aas / Scanpix .
INGEN LIB-LI ELLER NOR-RIS: Konkurransetilsynet kan stanse fusjonen mellom bokhandlerkjedene Libris og Norli. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konkurranseilsynet har i dag varslet at det kan bli aktuelt å stanse den planlagte sammenslåingen av bokhandelkjedene Norli og Libris.

Tilsynet frykter at fusjonen vil gi mindre konkurranse om bokkjøperne i Trondheim, Kristiansand, Drammen, Kongsberg, Lillehammer, Haugesund, Levanger og Sarpsborg.

— Grunnlaget for varselet er først og fremst at konkurransen blir redusert i en lang rekke lokale markeder dersom fusjonen blir gjennomført. Forbrukerne vil få for få konkurrerende bokhandlere å velge mellom, sier avdelingsdirektør Jostein Skaar ifølge Konkurransetilsynets pressemelding.

Norli og Libris er eid av henholdsvis forlaget Aschehoug og detaljvarekonglomeratet Norgesgruppen. Begge kjedene gikk med underskudd da de i fjor høst varslet at de ville slå seg sammen.

Den nye bokhandlergiganten ville fått 178 butikker og en omsetning på nesten 200 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Den ville stått for 18 prosent av det totale boksalget i butikk Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer