«Jeg hadde aldri trodd at du var så glad i store utfordringer at du tok på deg rollen som styreleder i Bergen og Omland Havnevesen, Jan Erik».
Terje Søviknes, våren 2016
Våren 2016 var Bergen og Omland Havnevesen (BOH) i en krevende situasjon knyttet til omdanning til AS, samtidig som havnedirektøren hadde vært suspendert i snart ett år grunnet etterforskning for korrupsjon i det som er kjent som «cruise-saken».
Lite visste jeg da at Terje Søviknes (daværende ordfører i Os kommune) skulle få mer rett enn jeg trodde.
Men det er også slik at med krevende utfordringer kommer ny innsikt og utvikling.
I dette innlegget deler jeg 8 refleksjoner og tanker jeg har gjort meg etter halvannet år som styreleder i Norges nest største havn.
1. En stat i staten? Havneselskapene er en svært stor eiendomsbesitter i sentrum av de største norske byene. Dette har gitt både stor makt og stor potensiell påvirkning på byutviklingen i eierkommunene. Sett utenfra er inntrykket at havneselskapene i for stor grad driver sin virksomhet uavhengig av sine eierkommuner. Omdømmet «en stat i staten» er ikke ufortjent.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger