Statlig støtte til musikerordningen dobles

Kulturminister Anniken Huitfeldt ønsker å spre norsk musikk landet rundt.

DOBLER STØTTEN: Anniken Huitfeldt og Kulturdepartementet styrker musikerordningen med 7,3 millioner i 2012.  FOTO: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DOBLER STØTTEN: Anniken Huitfeldt og Kulturdepartementet styrker musikerordningen med 7,3 millioner i 2012. FOTO: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med omleggingen av Rikskonsertenes offentlige konsertvirksomhet, overføres midler fra Rikskonsertene til tilkuddordningene for musikere og arrangører under Norsk Kulturråd.

- Vi ønsker at flere musikere skal få muligheten til å dra på turné, og tørre å dra på mindre steder og andre konsertarenaer. Med tilskuddendringen ønsker vi å spre musikk i hele Norge, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til Dagbladet.

Kraftig økning Musikerordningen styrkes med 7,3 millioner kroner i 2012. Blant annet skjer dette med overførte midler fra Rikskonsertene, men i hovedsak er det snakk om ferske midler.

- Det er nærmest en dobling av støtten til musikerordningen, og den største økningen siden den ble etablert, sier Huitfeldt.

Kulturministeren understreker betydningen av en slik ordning.

Populær ordning - Musikerordningen er populær blant artister, og vi får inn flere gode søknader. Tilbakemeldinger viser at mange musikere og arrangører ser at ordningen gir gode resultater, sier hun.

Med musikerordningen får artistene mulighet til å dra på konsertarenaer de gjerne ikke hadde tatt økonomisk sjanse på å dra til ellers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer