StatoilHydros Ungdom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLJEBORING: Det er ikke ofte ungdomspartiene klarer å stå sammen om en sak. Nettopp derfor er det historisk at alle ungdomspartiene fra Rød Ungdom til Unge Høyre for kort tid siden reiste til Lofoten og Vesterålen, på bakgrunn av vårt felles standpunkt mot oljeboring i området. Bare Fremskrittspartiets Ungdom ble igjen hjemme, som det eneste ungdomspartiet som er for oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

På FpUs hjemmesider kan vi lese at leder Ove Vanebo mener Norge skal bruke sin miljøvennlige oljeteknologi til å skape vekst for Nord-Norge. Det er interessant å se hva slags vekst for Nord-Norge FpU snakker om. I dag har Lofoten og Vesterålen-regionen en stor fiskerinæring som leverer blant annet skrei, sei og kveite både til resten av landet, men også ut til Europa. Fisk er Norges nest største eksportartikkel, og har i mer enn tusen år vært grunnsteinen for sivilisasjonen i Lofoten og Vesterålen. I tillegg har turistnæringen blomstra opp, særlig de siste åra. Noe av grunnen til det er at varemerket Lofoten selger. Utover dette finnes det en rekke andre næringer som har et stort potensial til å vokse og bety flere arbeidsplasser. Hvorfor er det ingen som snakker om alle arbeidsplassene som kan skapes her, i de fornybare næringene? Løftet om vekst og arbeidsplasser blir temmelig hult både fra FpU og fra andre aktører i debatten, når man ikke har engasjert seg nevneverdig i å skape arbeidsplasser på andre måter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer