Statsbygg undersøker lønna til bygingsarbeidere ved Nasjonalmuseet

En gruppe arbeidere som bygger det nye Nasjonalmuseet i Oslo, kan ha fått for lite lønn. Statsbygg undersøker om dette er tilfelle.

LØNN: Statsbygg undersøker nå om arbeidere som jobber med å bygge det nye Nasjonalmuseet i Oslo, har fått utbetalt for lav lønn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
LØNN: Statsbygg undersøker nå om arbeidere som jobber med å bygge det nye Nasjonalmuseet i Oslo, har fått utbetalt for lav lønn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderne jobber for et litauisk selskap, ifølge NRK.

Ifølge en rapport fra revisjonsfirmaet KPMG, var en av arbeidernes grunnlønn nede i 26 kroner i timen. Rapporten ble først omtalt av Manifest tidsskrift.

Arbeiderne får mesteparten av lønnen betalt som tillegg. Nå undersøker Statsbygg hvor store tilleggene er, og om lønna til sammen utgjør norsk minstelønn på 184,36 kroner.

- Disse funnene er alvorlige. Vi bestilte denne rapporten basert på stikkprøver, og det så ut som om det var problemer med både riktig betaling og omfang av arbeidet, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NRK.

Selskapet bak kontraktene er underleverandør for det globale entreprenørkonsernet Caverion-gruppen, med 15.000 ansatte rundt om Europa.

Administrerende direktør Knut Gaaserud i Caverion Norge sier arbeiderne får betalt lønna de har krav på. I tillegg til grunnlønnen får arbeiderne dagpenger og variabel lønn.

- Dette til sammen når norsk minstelønn, sier Gaaserud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer