Statsfeminismen virker!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets Trude Ringheim har registrert at statsfeminismen er blitt et fyord. Den har havnet på nei-lista sammen med ordene likestilling og kvotering. En bedriftsleder eller statsråd som vil oppnå endring i dag, har for lengst innsett av hun må bruke ordet mangfold i stedet. Da åpnes både pengesekken og velviljen.

For Likestillings- og diskrimineringsombudet er denne uttalte uviljen mot kvotering og andre konkrete likestillingstiltak forunderlig. Spesielt når vi har så mange eksempler på at det nettopp er regler som gir oss positive resultater. Selv de lovendringene som ble dømt nedenom og hjem da de ble innført, er i dag populære og internasjonalt anerkjente.

Mest tydelig er kanskje denne holdningsendringen i ASA-styrene. Da kravet om 40 prosent kvinner i ASA-styrene kom i 2002, møtte det massiv motstand. Flere profilerte næringslivsledere uttalte seg negativt. De mente at det var umulig, det fantes ikke nok kvalifiserte kvinner og hva var egentlig vitsen? Fem år senere har pipa fått en annen lyd. I dag har stort sett alle ASA-bedrifter klart å finne kvinnelige styrerepresentanter. Og ikke bare har de funnet kvinner, men også godt kvalifiserte kvinner! Flere av skeptikerne innrømmer nå at de har fått faglig dyktige kvinner i styret. Personer som de ville ansatt uavhengig av den nye loven. Statistikken støtter deres erfaringer. En undersøkelse fra Catalyst viser at store amerikanske selskaper med høy kvinneandel i styrene oppnår bedre finansielle resultater enn selskaper med mannsdominerte styrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer