Statsfeminismens tvangstrøye

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg har levert historiske grep i likestillingspolitikken,» uttaler likestillingsminister Karita Bekkemellem til Dagbladet 22. april 2007. Hvilke grep hun og denne regjeringen har tatt, er sannelig ikke lett å få tak på. Vi har nå prøvd å få konkrete svar fra ministeren uten å lykkes. Hun svarer rett og slett ikke på hva disse historiske grepene innebærer. I stedet hagler det beskyldninger om alt Høyre ikke gjør og at vi ikke deltar i likestillingsdebatten. Vi i Høyre må også ta et større ansvar i likestillingsdebatten. Utfordringen er at hver gang vi som liberale feminister i Høyre prøver å reise en debatt om likestilling blir vi ukritisk beskyldt av venstresiden for å motarbeide likestillingen fordi vi ikke godtar statsfeminismens premisser.

Statsfeminismens jerngrep rundt norsk likestillingsdebatt er ikke bare lammende, den tar også livet av det minste tilløp til feministisk debatt. I den smålige norske likestillingsdebatten er det bare rom for noen få selvutnevnte feminister, der det eneste saliggjørende er å drive kvinnekamp gjennom lovreguleringer. Resultatet blir et hylekor av overivrige reguleringstilhengere. Hvis du ikke kommer deg med i denne runddansen, er du ute. Helt ute. Så lenge det ikke er klistret statsfeminist i panna på deg, har du ingenting i norsk likestillingsdebatt å gjøre. Du blir ikke godkjent som en «verdig» feminist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer