DEBATT

Statsministerens tale

Amnesty International har skrevet Erna Solbergs tale på nasjonaldagen.

KONTAKT: I år skal Erna Solberg tale til kinesiske statsledere samtidig som vi forbereder oss til å feire vår nasjonale høytidsdag. Bildet er fra 2017, da statsministeren møtte president Xi Jinping i Kina. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONTAKT: I år skal Erna Solberg tale til kinesiske statsledere samtidig som vi forbereder oss til å feire vår nasjonale høytidsdag. Bildet er fra 2017, da statsministeren møtte president Xi Jinping i Kina. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I år skal Erna Solberg tale til kinesiske statsledere samtidig som vi forbereder oss til å feire vår nasjonale høytidsdag. Heldigvis har Erna Solberg holdt flere fantastiske taler på 17.mai! Vi velger å ta utgangspunkt i den hun holdt for sine bysbarn i Bergen for to år siden.

Amnesty trenger kun å gjøre noen mindre justeringer for å få en oppdatert versjon til årets feiring. Norge har en statsminister som virkelig er opptatt av menneskerettighetene! I nær sagt alle taler hun har holdt på nasjonaldagen de siste årene, har dette vært et sentralt perspektiv. Solberg skal denne uken møte Li Zhanshu, lederen for folkekongressen i Kina, av mange regnet som den tredje mektigste personen i landet.

Her er talen vi mener Erna bør holde:

Kjære alle sammen, kjære Li Zhanshu!

Velkommen til folkefest!

17. mai er en folkefest. Det er vår fest. Nordmenn har funnet sin helt egen måte å feire grunnlovsdagen på, med barnetog og folkedrakter.

17. mai er først og fremst en dag for glede og feiring. Men vi kan også bruke den til ettertanke. Nordmenn er så heldige å leve i et fritt og åpent samfunn, der vi respekterer menneskerettighetene. Der vi kan holde taler på nasjonaldagen vår, uten risiko for å bli sperret inne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer