Staute karer

Volbeat hentet seg inn på oppløpet.

FREMADSTORMENDE: Danske Volbeat gjør rent bord om dagen. I går var det Quart-gjengernes tur til å ta del i festen. Foto: Anders Grønneberg.
FREMADSTORMENDE: Danske Volbeat gjør rent bord om dagen. I går var det Quart-gjengernes tur til å ta del i festen. Foto: Anders Grønneberg.Vis mer

KRISTIANSAND (Dagbladet): Det er åpenbart at Volbeat har truffet en spiker på hodet. Deres mikstur av 1990-Metallica, Johnny Cash-twang og rockabilly har sendt dem langt opp på listene i Tyskland, Finland og hjemlandet Danmark.

I Norge har de solgt ut et utall av klubbjobber og måtte til slutt flytte inn på Sentrum Scene. Deres kompakte og lett konsumerbare country metal, om vi skal prøve oss på et nytt begrep, bør være velegnet for en stor scene.

På Quart lykkes de bare tidvis. Når gitarene er sure og ustemte i tillegg til at det låter grøtete, uteblir det trøkket som kreves for at et band av det formatet skal få full uttelling.

Men det kommer seg etter hvert. «Sad Mans Tounge» får Amfiet til å gynge, og når danskene kryper mot finalen er festen penset inn på det sporet den skal være. Breialt, stampende og høy temperatur. Vi ser dem gjerne igjen på en svett klubb. |||