Stavanger er en såpeopera av olje-adel som konkurrerer om å ha den feteste hytta, det største huset eller den dyreste bilen

Hvorfor skulle noen gidde å skape ting, i en by hvor status og makt vektes i penger og hvilket felt i Nordsjøen man har jobbet på?

OLJELUKSUS: Oljen sydde puter under armene på folk i byen og regionen rundt, skriver Murshid M. Ali. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX
OLJELUKSUS: Oljen sydde puter under armene på folk i byen og regionen rundt, skriver Murshid M. Ali. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politikerne i Stavanger kappes i disse dager om å skylde på hverandre, og diskuterer i det evinnelige om hva de har tenkt å gjøre for å snu nedgangstidene og skape ny industri. Store ord og fjonge konferanser er resultatet så langt av planene om å «gjøre» noe.

Som byens første private gründerhus har vi fått mang en folkevalgt på besøk, men sjeldent har vi sett konkrete forslag til hva som kan gjøres for å forbedre vilkårene for selvstendig næringsdrivende i startgropa. Venstre kom nærmest, i en partilederdebatt hos oss, da de foreslo å fjerne arbeidsgiveravgiften for bedrifter med mindre enn fem ansatte. Flotte greier, men vil noe skje? Mess&Order ble etablert fordi en gjeng gründere så seg lei av alt snakket og ville ha handling.

Ingen ville være med på å satse i begynnelsen, så litt penger ble skrapt sammen fra egne lommer, og Mess&Order startet. Da vi gjorde dette, fulgte riktignok politikerne opp - og ikke minst Innovasjon Norge - og støttet gründerhuset. Det er vi veldig takknemlige for. Slik får gründerne testet ut ideene sine, agert og snudd seg om, i prosessen med å skape morgendagens bedrifter. Nå disponerer vi over 1000 kvadratmeter i Stavanger Øst og rommer mer enn 50 spennende selskaper og mennesker. Vi kan stå med pekefingeren og skylde på hverandre for uføret Stavanger er i nå, men det kommer ingenting godt ut av det. Krisen er verken Arbeiderpartiet, Høyre, Frp, Venstre eller noen av de andre partiene sin skyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.