Stavanger jazz-jubilerer

Med Palle Mikkelborg/Stavanger Symfoniorkester, Al DiMeola med band og The Zawinul Syndicate i spissen feirer MaiJazz sitt tiårsjubileum i Stavanger fra 6. til 10. mai.

Palle Mikkelborgs orkesterverk, «A Moon of Light», er bestilt av MaiJazz, og skal uroppføres på åpningskonserten av Stavanger Symfoniorkester, dirigert av Arild Remmereit, og med blant andre komponisten selv og Terje Rypdal som solister. Seinere på åpningskvelden skal bl a Mari Boine Band og den danske sangerinnen Cæcilie Norby med trio i aksjon.
Publikumsfavoritter som Hot Club de Norvhge med Jimmy Rosenberg, Jan Erik Vold/Egil Kapstad, The Real Thing og Ytre Suløens Jassensemble med Arne Domnerud og Silje Nergaard står på festivalprogrammet. Det samme gjør Jan Gunnar Hoff Group (moderne), Siri's Svale Band (cool), Roy Powell Group med bl a Arild Andersen og hjemmefavoritter som Svein Tang Wa (viser), Circulatione Totale Orchestra (frijazz) og ikke minst Pocket Corner, der trompetist Didrik Ingvaldsen har skrevet ny, moderne musikk for MaiJazz og satt sammen en tentett med bl a den engelske saksofonisten Andy Sheppard.

Også det fransk/afrikanske Orchestre National de Barbés og den amerikanske gitarvirtuosen Ralph Towner kommer til Stavanger, sistnevnte skal i tillegg til sin konsert også gi mesterklasser.