Stavanger vrakes som Spellemann-by

Flyttes tilbake til Oslo i 2016.

MÅ UTENBYS: Hvis Morten Abel blir nominert til Spellemann for sitt siste album, må han denne gangen reise utenbys for å motta den. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MÅ UTENBYS: Hvis Morten Abel blir nominert til Spellemann for sitt siste album, må han denne gangen reise utenbys for å motta den. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en periode på tre år i Stavanger Konserthus, blir Spellemannprisen til neste år delt ut i Oslo igjen.

Kostnadsbildet ved å transportere en bransje med hovedsete i Oslo til Stavanger hvert år blir oppgitt som hovedårsaken til at den utløpende treårskontrakten ikke ble fornyet.

- Vi har hatt tre begivenhetsrike og fine år i Stavanger og har vært veldig fornøyd med det, men har nå etter en helhetsvurdering falt ned på at vi skal arrangere Spellemann i Oslo i 2016. Bakgrunnen er hovedsakelig at det er svært kostbart for både Spellemann og for en bransje med hovedsete i Oslo å flytte seg ut av byen mange år på rad, og Spellemann prøver med dette å imøtekomme ønsket fra sentrale aktører om å samle hele bransjen til fest i Oslo i januar 2016. Dette er en beslutning som foreløpig bare er tatt for 2016, skriver Spellemann-styreleder Marte Thorsby i en pressemelding.

Det er Oslo Spektrum som blir prisens hjem til neste år, når utdelinga blir flyttet tilbake til hovedstaden. 

- Det er kostbart å skulle flytte Spellemann, med hele produksjonen, medarbeiderne, bransjen og de nominerte, til Stavanger. En annen faktor er at vi ikke har klart å få med oss hele bransjen til Stavanger. Så etter tre år ute, har vi nå lyst til å ha en ordentlig bransjefest til neste år. Vi har diskutert fram og tilbake en stund. Men vi helt enige om at vi ønsker dette til neste år og at vi vil  gjøre en større produksjon enn det som er mulig i Stavanger Konserthus. Da er Oslo Spektrum en naturlig arena, sier Thorsby til Dagbladet.Direktør i Stavanger Konserthus, Per-Harald Nilsson, synes det er leit å miste Spellemannprisen til Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.