Stavern, for swingende

STAVERN: Via Tjøme går Sossen Krohg, Linn Skåber og Heidi Gjermundsen med Trond Lindheim bak tangentene en sving innom Stavern på vei til sommeren i Trondheim. Og gjett om det swinger!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen tvil om at kabareten «Jenter som kommer...» er kommet for å bli. Ifjor erobret trioen østsiden av Oslofjorden, igår tok de vestbredden med både storm og stille. For disse jentene er ikke redd for skiftende værlag, her veksler de i Hanne Tømtas musikalske regi mellom de villeste craynummere, monologer og viser i underfundig visdom, freske fraspark og lynraske skråblikk til de mest høyhælte musicalutdrag.

Hva kan du for eksempel ikke lære om ulv og villskap i Heidi Gjermundsens versjon av Stephen Sondheims «Lille Rødhette»! Eller om et levet livs glede av Sossen Krohg i Margareth Johansens «Sextisex». For at ungdom kan være en langtidsdom, demonstrerer Linn Skåber både rått og sårt som fjortis på 31 rett fra Oslo City.

Tekstene er utvalgte, jentene i storform, pianør Lindheim har sine egne ubetalelige inn- og utfall, og regien så påpasselig både med temperament og tempo at den nærmest er usynlig.

Med Det Gule Galleri et lett terningkast unna hvor det syder av årets «Svai»-revy, kan det ikke være tvil om at Stavern er stedet i sommer for alle lattermilde med sammenlagt 10 på terningen. Swing innom!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer