Stavern, for swingende

STAVERN: Via Tjøme går Sossen Krohg, Linn Skåber og Heidi Gjermundsen med Trond Lindheim bak tangentene en sving innom Stavern på vei til sommeren i Trondheim. Og gjett om det swinger!

Ingen tvil om at kabareten «Jenter som kommer...» er kommet for å bli. Ifjor erobret trioen østsiden av Oslofjorden, igår tok de vestbredden med både storm og stille. For disse jentene er ikke redd for skiftende værlag, her veksler de i Hanne Tømtas musikalske regi mellom de villeste craynummere, monologer og viser i underfundig visdom, freske fraspark og lynraske skråblikk til de mest høyhælte musicalutdrag.

Hva kan du for eksempel ikke lære om ulv og villskap i Heidi Gjermundsens versjon av Stephen Sondheims «Lille Rødhette»! Eller om et levet livs glede av Sossen Krohg i Margareth Johansens «Sextisex». For at ungdom kan være en langtidsdom, demonstrerer Linn Skåber både rått og sårt som fjortis på 31 rett fra Oslo City.

Tekstene er utvalgte, jentene i storform, pianør Lindheim har sine egne ubetalelige inn- og utfall, og regien så påpasselig både med temperament og tempo at den nærmest er usynlig.

Med Det Gule Galleri et lett terningkast unna hvor det syder av årets «Svai»-revy, kan det ikke være tvil om at Stavern er stedet i sommer for alle lattermilde med sammenlagt 10 på terningen. Swing innom!