DEBATT

Stay forutsigbar

Det er paradoksalt at det nå, i likestilte Norge, har blitt konvensjonelt å rikskringkaste sexisme.

FORUTSIGBART OM FORUTSIGBARHET:  - Det finnes vel knapt et menneske som forventet at kritikken ville komme overraskende på -og/eller- endre perspektivet hos noen, og på langt nær utløse noen som helst form for selvkritikk, skriver Frithjof Eide Fjeldstad om kritikken mot Trygdekontoret.

Foto: Nina Hansen
FORUTSIGBART OM FORUTSIGBARHET: - Det finnes vel knapt et menneske som forventet at kritikken ville komme overraskende på -og/eller- endre perspektivet hos noen, og på langt nær utløse noen som helst form for selvkritikk, skriver Frithjof Eide Fjeldstad om kritikken mot Trygdekontoret. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Natt og dag-skribent Karima Furuseth presenterte i Dagbladet i dag sin metaanalyse av debatten som har utspilt seg i kjølvannet av Thomas Seltzers utgave av Trygdekontoret, «krenk-spesial». Her retter hun kritikk mot de negative reaksjonene episoden har pådratt seg.  Hun koker det ned til et todelt poeng. For det første at reaksjonene tyder på at satire og ytringsfrihet lever under trange kår. For det andre at kritikerne overser de humoristiske aspektene og oppfører seg som forventet, noe som bare understreker førstnevnte poeng. Mon det.

Det vil muligens overraske Furuseth at motivasjonen for kritikken har lite å gjøre med innvendinger mot harselering, krenking og satire, men snarere den håpløst umusikalske metoden som ble benyttet. Og det av en musiker til og med.

Metoden er nemlig både historieløs og (pust inn) kvinnefiendtlig (pust ut), pent innpakket og solgt som ironi og humor, noe som også er det Seltzer gjemmer seg bak i sin respons. Helt ute av stand til å imøtegå kritikken på annen måte enn med sedvanlig halvhjertet vitsing.

I Dagsnytt 18 uttaler han til Jaquesson blant annet at: «Du har inntatt en seksualisert og snodig posisjon i offentligheten som en trikotkledd fitnessdronning og derfor ville vi lage en parodi (pornofilm) om deg»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer