IKKE DERES FEIL: Unge i dag bruker altså jøde som skjellsord. Det er ikke Karpe Diem som har sørget for denne svært foruroligende og helt jævlige språklige utviklingen.  Foto: Eirik Helland Urke
IKKE DERES FEIL: Unge i dag bruker altså jøde som skjellsord. Det er ikke Karpe Diem som har sørget for denne svært foruroligende og helt jævlige språklige utviklingen. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Stay krenka

KARPE DIEM: Er det virkelig ikke så stor forskjell på å skrive en tekst som beskriver en forferdelig språklig utvikling, og å bli arrestert for hatfremmende utsagn?

Debattinnlegg

Men i alle dager?! I stormen rundt Karpe Diems nye låt «Attitudeproblem» er det mange kommentarer og kronikker der ute som opprører meg også.

Det siste tilskuddet er Monica Csangos «Forklar dere, Karpe!» i VG. Hun trekker dessverre de samme feilslutningene alle kritikere og krenkede gjør i denne sammenhengen. Her skrives det imidlertid tydeligst hittil: «I skolegårdene i Oslo er det gjort en undersøkelse som vider (sic) at de tre mest brukte skjellsordene er HORE, HOMO OG JØDE.»

Unge i dag bruker altså jøde som skjellsord. Det er ikke Karpe Diem som har sørget for denne svært foruroligende og helt jævlige språklige utviklingen. Hvorfor er det da Chirag og Magdi sin oppgave å, ifølge denne kronikken, «... tre frem i offentligheten og forklare hvordan jøde ble et skjellsord på linje med «fitte» og «bikkje»»?

Som kunstner MÅ det da for fanden være mulig, om ikke en forbanna plikt (!), å beskrive samtiden sin, og sette et kritisk søkelys på det kunstneren selv mener er en uønsket utvikling? Dette er jo også hele poenget med disse linjene...

Veien fra Karpe Diem til den franske komikeren Dieudonné er ikke lang, skriver Monica Csango her. Det er med andre ord ikke så stor forskjell mellom å skrive en tekst som dreier seg om at enkelte ord DESSVERRE brukes som skjellsord, og å bli arrestert 38 ganger for hatfremmende utsagn?

Hvem bør egentlig føle seg krenka her?

Dette innlegget har utspring i en statusoppdatering på Nyhagens Facebook-profil.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.