Anmeldelse: «10 på topp»

«Staysman» på NRK viser at «Paradise» ikke er veien til evig fortapelse

Hvis brune skinnpennal med favorittbandet ditt skrevet på i blå kulepenn hadde vært et tv-program, hadde det vært «10 på topp».

ASKELADD: Stian «Staysman» Thorbjørnsens inntog i Gullrekka er medieverdenens svar på en viss, kongelig klassereise fra 2001, mener Dagbladets anmelder. Foto: NRK/Monster
ASKELADD: Stian «Staysman» Thorbjørnsens inntog i Gullrekka er medieverdenens svar på en viss, kongelig klassereise fra 2001, mener Dagbladets anmelder. Foto: NRK/Monster Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Beat for Beat» er over for i høst, og for å fylle tomrommet i Gullrekka og den norske fredagsfolkesjela debuterer NRK det lettbente musikkquiz-programmet «10 på topp».

I åtte fredager fram til jul skal Stian «Staysman» Thorbjørnsen lede to kjendislag til duell, der de konkurrerer om hvor godt de kjenner topplista i et gitt musikkår.

Første episode tar for seg 1985, den andre 1999, og oppgavene går for det meste i å kjenne igjen låtene basert på mer eller mindre kreative hint, alt fra ren playback til rebuser, a cappella-nynning, karaoke og – artigst av alt – norske stev-versjoner av internasjonale superhits.

Skinnpennal-TV

Scenografien er tiltalende cheesy og tenåringsrom-ete, i glorete rosa, oransje og babyblått, og med publikumstribunene pakket inn lodden pjusk. Iblant veiver de til og med elektriske lightere i takt med powerballadene.

Deltakerne har tatt med datidige, flaue bilder av seg selv, leser høyt fra Pusur-skoledagbøker, og deler gamle minner (Ingeborg Heldal hadde tjukke briller og ble aldri bydd opp til dans. Gråtefjes. Synnøve Skarbø forteller at «livet mitt har aldri vært bedre enn i 1985.» Dobbelt gråtefjes.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer