«Spider-Man: Far From Home»

Steiler over plakat-tabbe: - Hva faen skjer her?

Samuel L. Jackson var ikke nådig da han oppdaget blunderen.

MER MARVEL: 3. juli har «Spider-Man: Far From Home» norsk premiere. Peter Parker prøver å ta seg ferie fra Spider-Man, men det lar seg selvfølgelig ikke gjøre. Video: Sony Pictures Entertainment Vis mer

Hvis du har gomlet popkorn foran en av de mange Marvel-filmene det siste tiåret, er sjansene store for at du har sett Samuel L. Jackson (70) i karakter som etterforskeren Nick Fury.

Fury, blant annet kjent for sin karakteristiske lapp foran øyet, dukket for første gang opp i «Iron Man» i 2008 og var seinest å se i «Captain Marvel» i mars.

3. juli er Fury tilbake på kinolerretet, når «Spider-Man: Far From Home» skal ut til massene.

SINNATAGG: Samuel L. Jackson som Nick Fury i den kommende «Spider-Man»-filmen. Foto: SF Studios / Sony Pictures
SINNATAGG: Samuel L. Jackson som Nick Fury i den kommende «Spider-Man»-filmen.
Foto: SF Studios / Sony Pictures Vis mer

- Hva faen?

Med en nært forestående premiere, har naturligvis filmplakater begynt å manifestere seg på busstopp, T-baner og andre offentlige flater.

Én av disse plakatene har vekket spesiell interesse hos skuespiller Jackson, som mandag postet et bilde på Instagram akkompagnert av følgende tekst:

- Ehhhhhh, hva faen skjer her?

70-åringens Instagram-bilde viser to sidestilte plakater for hans kommende storfilm. Begge plakatene portretterer Nick Fury i barsk positur, men den ene skiller seg markant fra hvordan vi er vant til å se Marvel-karakteren.

Fury er nemlig kjent for å ha lapp foran venstre øye. På den ene plakaten har lappen på mystisk vis «byttet» øye.

Det ser ut til at originalbildet av Jackson som Nick Fury rett og slett har blitt speilvendt.

Jacksons reaksjon? «Hoder vil rulle» …

Slik mistet han synet

Filmveteranens plakatutspill er omtalt av en rekke medier, deriblant The Wrap. Nettstedet har kontaktet Sony i forsøk på å nøste opp historien bak plakaten, og få bekreftet eller avkreftet hvorvidt plakaten er ekte, foreløpig uten hell.

I «Captain Marvel» fikk publikum omsider vite hvordan Nick Fury mistet synet på venstre øye. Gitt at Fury opererer innafor superhelt-universet, skulle man kanskje tro at det skjedde gjennom en heroisk kamp av noe slag. Men den gang ei.

Synstapet er blant annet omtalt av Insider, som røper at Fury ble kloret i ansiktet av kattepusen Goose.

Goose viste seg imidlertid å tilhøre alienrasen «flerken», som ser ut som katter, men som i motsetning til kjæledyret ditt har tentakler inni munnen, utdyper Insider.

Stjernelag

Tom Holland har hovedrollen som Peter Parker/Spider-Man i den kommende storfilmen, mens Zendaya - sist sett i sjokkserien «Euphoria» - vender tilbake som Parkers klassekamerat Michelle Jones.

Jake Gyllenhaal, Jon Favreau og Marisa Tomei er også å finne på rollelista.

Filmweb skriver følgende om «Spider-Man: Far From Home»:

«Peter Parker ønsker fri fra Spider-Man og drar på ferie til Europa sammen med vennegjengen.

Peters planer om å forlate superhelttilværelsen i et par uker går fort i vasken når han plutselig blir involvert i å hjelpe Nick Fury med å avdekke mysterier om flere angrep som skaper kaos på kontinentet!»