Stein Kåre Kristiansen trekker seg som TV 2-programleder elleve dager før sendestart

- Trakk i nødbremsen.

BLIR IKKE NOE AV: Stein Kåre Kristiansen (til høyre) kommer likevel ikke til å lede TV 2-programmet «Kristiansen og Strand» med tidligere redaktør i Dagsavisen, Arne Strand (til venstre). Foto: Bjørn Erik Larsen / Scanpix
BLIR IKKE NOE AV: Stein Kåre Kristiansen (til høyre) kommer likevel ikke til å lede TV 2-programmet «Kristiansen og Strand» med tidligere redaktør i Dagsavisen, Arne Strand (til venstre). Foto: Bjørn Erik Larsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): TV 2-profil Stein Kåre Kristiansen (63) bestemte seg tidligere i år for å slutte i kanalen, og signerte så en avtale med pr-byrået Gambit Hill+Knowlton. 

Det var likevel planen at han skulle fortsette å jobbe med tidligere Dagsavisen-redaktør Arne Strand i programmet «Kristiansen & Strand».

- Ikke tid I dag skriver imidlertid Dagens Næringsliv at Kristiansen har trukket seg fra TV 2-programmet elleve dager før sendestart.

- Det er ikke fordi jeg ikke har lyst lenger. Jeg har nå vært i ny jobb i Gambit i tre uker, og jeg fant ut at jeg ikke har tid til å jobbe med dette programmet som vi gjorde før. Kvaliteten hadde blitt dårligere, så da gir vi oss heller på topp. Et dårligere program unner jeg verken seerne eller TV 2. Derfor trakk jeg i nødbremsen, sier Kristiansen til Dagbladet.

- Det er i siste liten å si i fra om det elleve dager før programstart?

- Jo, absolutt, men det er på ingen måte for seint. Det kommer ikke til å skape store problemer for meg eller for TV 2. Det har ikke vært noen sure miner i TV 2 heller. 

- Uproblematisk Kristiansen har vært en av TV 2s mest kjente profiler, og har siden 2005 vært politisk redaktør i kanalen. Derfor ble det reaksjoner da det ble kjent at han skulle jobbe for pr-byrået Gambit Hill+Knowlton samtidig som han skulle være programleder for «Kristiansen & Strand». 

- Har det at du trekker deg noe med diskusjonen om rolleblanding å gjøre?

- Nei, på ingen måte. Hele den diskusjonen som kom opp for noen uker siden hadde vi vært gjennom i TV 2 i forkant. Det var jeg selv som tok initiativet til en debatt rundt integritet og habilitet, og både TV 2 og jeg fant ut at det likevel ville være mulig å få det til å fungere. Det tror jeg fortsatt på. Det hadde vært krevende, og debatten rundt det var helt nødvendig, og det var også derfor jeg tok det opp selv i TV 2. Jeg tror det hadde vært mulig. Men det får vi ikke svar på nå, sier Kristiansen.

Aktualitetsredaktør i TV 2 Gerhard Helskog omtaler kanselleringen av den nye sesongen med «Kristiansen & Strand» overfor Dagens Næringsliv som teknisk sett uproblematisk siden programmet skulle vises på Nyhetskanalen.

- Men det er synd at en veldig fin programserie er over. Jeg har likt det programmet så godt. Det er det beste politiske programmet fra Stortinget. Deilig nerdete. Men alt har en ende, sier han til avisa.