GIR 100 PROSENT: Skuespiller og komiker Atle Antonsen sier det blir mye skrik, bråk og svetting når han er alene i studio. Foto: 20th Century Fox Norway
GIR 100 PROSENT: Skuespiller og komiker Atle Antonsen sier det blir mye skrik, bråk og svetting når han er alene i studio. Foto: 20th Century Fox NorwayVis mer

Steinalderstemme

Skuespiller og komiker Atle Antonsen er igjen aktuell med stemmen til en animasjonsfigur. Han ser en klar tendens i hva slags figurer han får roller som.

Atle Antonsen låner stemmen sin til steinaldermannen Grung i den nye animasjonsfilmen «Croods». Han spiller ofte store, hårete menn.

- Jeg blir nok casta mye på grunn av fysikken. For min del blir det lite ekorn og hamstere. Jeg får stort sett store, lett naive og godt behårete karakterer. Men det kan jeg jo forstå, sier Antonsen til Dagbladet, og viser til sin egen «litt over middels» fysikk.

Stemmeskuespiller
Antonsen har vært både skuespiller og komiker i flere år, og har gitt stemme til flere animasjonsfigurer. Han forteller at det å dubbe animasjonsfilmer er ganske annerledes enn å være vanlig skuespiller. 

- Jeg er jo aleine i studioet, med regissør og lydtekniker rett utenfor et vindu. Også har man skjermen foran seg med filmen. Stemmen må synkroniseres med filmen, samtidig som det skal være naturlig. Det er forbausende krevende å få liv og dynamikk i det. Det er det som gjør det spennende, at det er fullt mulig å levere selv om du er stiv som en stokk, forteller Antonsen.

Til tross for utfordringene, syntes han det er moro å låne bort stemmen sin til i animasjonsfigurer.

- Jeg spiller jo 100 prosent i studio, selv om jeg står der aleine. Jeg makser på alt, så det blir mye volum, skrik, skrål og lyder. Og skikkelig mye svetting.

Han er imponert over hvor langt teknologien har kommet, og hvor høyt nivå nye animasjonsfilmer holder.

GRUNG: Antonsens karakter beskrives som en overbeskyttende, omsorgsfull og meget sterk mann. Foto: Filmweb / 20th Century Fox Norway
GRUNG: Antonsens karakter beskrives som en overbeskyttende, omsorgsfull og meget sterk mann. Foto: Filmweb / 20th Century Fox Norway Vis mer

- Når vi jobber i studio ser vi jo en elendig verson av filmen, med kryss og skisser for at ingen skal piratkopiere den. Men når jeg plutselig fikk se den i full 3-d var det en voldsom opplevelse. Det er blitt et villt nivå på disse tinga, sier Antonsen.

Overbeskyttende
Karakteren Antonsen spiller i «Croods» beskriver skuespilleren som en overbeskyttende, omsorgsfull og meget sterk mann.

- For min karakters del handler alt om å unngå alt som kan minne om nytt. Alt nytt er farlig, punktum. Alle familiene rundt familien Crood har bukka under, men styrken hans har holdt i liv i familien. Det er eneste grunnen til at de eksisterer. Hans eneste mål i livet er å holde liv i familien sin, forteller Antonsen.

Antonsen er selv pappa, og går med på at han kler rollen som Grug, utover de fysiske likhetene.

- Jeg håper man kan finne spor av Grug hos de aller fleste menn med familie. Så jeg håper jeg har noe av den ansvarsfølelsen. Men jeg pakker ikke inn barna mine i bomull før de skal på skolen, for å si det sånn, sier Antonsen.

Steinalderstemme