Steinalderstemme

Skuespiller og komiker Atle Antonsen er igjen aktuell med stemmen til en animasjonsfigur. Han ser en klar tendens i hva slags figurer han får roller som.

GIR 100 PROSENT: Skuespiller og komiker Atle Antonsen sier det blir mye skrik, bråk og svetting når han er alene i studio. Foto: 20th Century Fox Norway
GIR 100 PROSENT: Skuespiller og komiker Atle Antonsen sier det blir mye skrik, bråk og svetting når han er alene i studio. Foto: 20th Century Fox Norway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Atle Antonsen låner stemmen sin til steinaldermannen Grung i den nye animasjonsfilmen «Croods». Han spiller ofte store, hårete menn.

- Jeg blir nok casta mye på grunn av fysikken. For min del blir det lite ekorn og hamstere. Jeg får stort sett store, lett naive og godt behårete karakterer. Men det kan jeg jo forstå, sier Antonsen til Dagbladet, og viser til sin egen «litt over middels» fysikk.

Stemmeskuespiller Antonsen har vært både skuespiller og komiker i flere år, og har gitt stemme til flere animasjonsfigurer. Han forteller at det å dubbe animasjonsfilmer er ganske annerledes enn å være vanlig skuespiller. 

- Jeg er jo aleine i studioet, med regissør og lydtekniker rett utenfor et vindu. Også har man skjermen foran seg med filmen. Stemmen må synkroniseres med filmen, samtidig som det skal være naturlig. Det er forbausende krevende å få liv og dynamikk i det. Det er det som gjør det spennende, at det er fullt mulig å levere selv om du er stiv som en stokk, forteller Antonsen.

Til tross for utfordringene, syntes han det er moro å låne bort stemmen sin til i animasjonsfigurer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer