Steinar + Steven Van = Zandt

Blir motspillere i ny stjernespekket serie.

SPILLER SAMMEN: Sopranos-skuespilleren Steven Van Zandt og Steinar Sagen spiller i disse dager inn NRK-serien «Lilyhammer», som kommer på skjermen i 2012. Foto: NRK/Dagbladet
SPILLER SAMMEN: Sopranos-skuespilleren Steven Van Zandt og Steinar Sagen spiller i disse dager inn NRK-serien «Lilyhammer», som kommer på skjermen i 2012. Foto: NRK/DagbladetVis mer

Det er ikke lenge siden Steinar Sagen, sammen med et stjernelag av norske komikere, fullførte innspillingen av komedien «Kong Curling».

Nå klatrer Radioresepsjonens programleder mot nye skuespillerhøyder.

Mandag startet han innspillingene til sin neste film, der en av motspillerne er selveste «Sopranos»-stjernen Steven Van Zandt.

- Han er en veldig hyggelig kis. Og ikke så liten som jeg hadde regnet med. Jeg trodde han var mye lavere. Jeg tipper han er rundt 1,78. Det overrasket meg, sier Steinar Sagen om det første stjernemøtet.

- Litt rasistisk Sammen skal de to denne vinteren spille inn «Lilyhammer», som skal bli en NRK-serie på 8 episoder. Publikum må vente helt til 2012 før resultatet er klart på tv.

Steinar Sagen spiller Roar Lien som til daglig jobber som taxisjåfør på Lillehammer, men tilbringer også mye tid på sitt favorittferiested Pattaya.

- Han har thailandsk kone og er litt rasistisk, ifølge Sagen.

Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Sven Nordin, Kyrre Hellum og Fritjof Såheim utgjør resten av rollelista.

«Sopranos»-fan Sagen innrømmer at han er ørlitegrann mer nysgjerrig på «Sopranos»-skuespillerens hemmeligheter enn de andres.
Suksesserien «Sopranos» har han sett flere ganger. Nå gleder han seg til å få vite mer om det han ikke har sett på tv.

- Jeg skal be om masse funfacts. Jeg digger serien og castet. Det skal bli artig å høre mer, sier Steinar Sagen som ikke ennå har fått tatt et bilde av seg selv og superstjernen sammen.

- Nei, jeg har ikke turt å spørre om det ennå. Det var litt hektisk på mandag. Man kan jo late som man er litt profesjonell også, sier Sagen spøkefullt.

Bergtatt av Lillehammer Serien skrives av Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad. Den produseres for NRK av Rubicon med Trond Berg-Nilssen og Agnete Thuland i spissen. Serien blir en del av NRKs dramasatsing i 2012.

Det er selvfølgelig Steven Van Zandt som som er viet hovedrollen i serien. Han spiller Frank Tagliano, som er et tidligere medlem av New York-mafiaen som etter å ha vitnet i en rettssak i USA, blir omplassert til Lillehammer i Norge gjennom FBIs vitnebeskyttelsesprogramt.

NRK skriver i sin beskrivelse av serien at Frank Tagliano ble bergtatt av Lillehammer da han så tv-bildene fra OL i 94, og velger derfor å starte sitt nye liv der.