- Steinar ble misunnelig da jeg fikk filmrolle først

Tore Sagen (29) fra «Radioresepsjonen» spiller lærer i ny film. Se trailer!

||| Det er enda godt Tore Sagen for lengst er ferdig med innspillingen av «Keeper'n til Liverpool».

Nå holder han nemlig på med innspillingen av NRK-serien «Radioresepsjonen på TV».

Og der har han nettopp hatt et uhell som neppe ville tatt seg bra ut på kino.

- Vi spilte inn en sketsj, som endte med at jeg nå har fått knallrødt hår. Fargen sitter fast selv om jeg nettopp kommer fra frisøren. Jeg ser ut som en rar indie-Baktus og skal til ny behandling i morgen, sier Sagen til Dagbladet.

Den ufrivillige punkesveisen ville hamonert dårlig med debutrollen i «Keeper'n til Liverpool», der han spiller en ansvarlig ungdomsskolelærer. Og innsatsen har gitt mersmak.

- Innspillingen var veldig morsom. «Radioresepsjonen» er rufsete og rølpete, mens film er tight og straight. Man holder på helt til man er fornøyd. I «Radioresepsjonen» pleier vi å gi oss før vi er fornøyd.

- Forferdelig å være lærer Om innspillingen har gitt Sagen lyst til å være med i flere filmer i framtiden, frister det desto mindre å satse på en lærerkarriere.

- Jeg ville sykemeldt meg etter bare noen vikartimer. Det virker helt forferdelig å være lærer. Selv om det bare var film ble jeg utrolig nervøs av alle de kritiske øynene som så på meg. Å følge folk på do er det lengste jeg kunne strukket meg i skolevesenet.

Mens filmen til den yngste av Sagen-brødrene får kinopremiere om en måned, holder storebror Steinar for tiden på med innspillingen av sin første film, «Kong Curling».

- Hvor viktig er det for deg at filmen du er med i gjør det bedre enn den broren din er med i?

- Det er ikke sånn at den av oss som gjør det dårligst må spise hatten sin eller gå til Stryn og tilbake, men det er litt viktig. Sannsynligheten for at min film gjør det bedre enn hans er jo også veldig stor, ettersom dette er en familiefilm, mens han driver med sånn indie-ungdoms-humor-skit. Steinar ble misunnelig da jeg fikk filmrolle først, og ikke bare litt heller. Han ble nesten litt lei seg, slik jeg har lest Ingebrigt Steen Jensen blir hvis ikke Dagsrevyen ringer ham innimellom og spør ham om meningene hans.

- Idrett er kanskje ikke det første man tenker på når man tenker på brødrene Sagen. Hvor stort paradoks er det at dere begge filmdebuterer i sportsrelaterte filmer?

- Det er et større paradoks at Steinar gjør det enn meg, det tror jeg han er enig i. Det har ganske enkelt noe med BMI å gjøre.