Steinar fikk spille med heltene

WOODSTOCK (Dagbladet): For et drøyt år siden skrev Steinar Albrigtsen ned en ønskeliste over sine favorittmusikere. Nå slipper han plate med parhesten Tom Pacheco - og samtlige av dem som sto på lista!

Plata har de regelrett kalt «Nobodies», ingen, eller null. Inspirasjonen er hentet fra dikteren Emily Dickinson som skrev: «I'm nobody, who are you? May be you are nobody too?»

- Diktet er helt nydelig og handler om to fremmede som står og snakker sammen på en litt ensom måte. Men tro for all del ikke at plata vår er blitt en slags psykoterapi med gitarriff på, humrer Steinar Albrigtsen.

Helt nye gutter

Siden oktober i fjor har duoen jobbet med sitt første felles album siden «Big Storm Coming» i 1993.

- Og jeg har regnet ut at vi er blitt helt nye mennesker begge to, sier Pacheco alvorlig.

- Ja vel, New Age, eller en mystisk religion?

- Nei da! I løpet av sju år er alle kroppens celler byttet ut. Med andre ord; ikke én av cellene våre har vært med på noe liknende før, ler Pacheco hest.

- Vi er litt mer spirituelle, uten å bli religiøse. Det handler om sjeler som sliter og folk som strir litt, blant mye annet sier tekstforfatter Tom.

Skrev ønskeliste


I januar for et drøyt år siden skrev Steinar Albrigtsen ønskeliste over hvilke musikere han kunne tenke seg å ha med på plata. Favorittene hans havna der, alle som én: Donald Fagen fra Steely Dan, Tony Levin (Peter Gabriels band og Paul Simons band), Jerry Marotta (Paul McCartney og Sting), John Sebastian (Lovin' Spoonful), Scott Petito, Happy Traum, Levon Helm, Rick Danko, Jim Weider og Richard Bell, de fire sistnevnte fra The Band.

Dankos aller siste


- Selv om dette er stjernemusikere med tett program, var de alle ledige da vi kunne få studiotid i oktober. Da slo vi selvsagt til, sier Steinar.

De sterkeste minnene fra innspillingen var det nylig avdøde Rick Danko som ga dem.

- Dessverre rakk han bare å være med på to av de tre låtene han opprinnelig skulle medvirket på. Blant annet på «They Can't Touch You Now», om en som dør og som de andre ikke kan plage mer.

Dette ble den siste innspillingen hans før han døde i november. Han var trett og la seg for å sove, og så våknet han aldri mer.

#

NYE KARER: Det er ikke mye igjen av den gamle Tom Pacheco og den gamle Steinar Albrigtsen som sist spilte inn plate sammen for sju år siden. - Nei, vi er helt nye. Samtlige av kroppens celler skiftes ut i løpet av sju år ... så dette er noe nytt for oss, ler Tom og Steinar.